Bushidon karatekat Puistolan Urheilijoihin

bushido karate
Karatessa kehitetään henkistä ja fyysistä voimaa. Kuva Bushido Helsinki

Karateseura Bushido Helsinki on syyskuun alussa liittynyt Puistolan Urheilijat ry:n. Bushido on toiminut aktiivisesti Puistolassa, Tapulikaupungissa ja Suutarilassa yli 20 vuotta vapaaehtoisvoimin.

Bushidolle ison seuran tuki tuo mahdollisuuden kasvattaa jäsenistöään, sekä järjestää karatekursseja ja -leirejä aiempaa enemmän. Harjoittelutilojen saatavuus ja jatkuvuus mahdollistuu paremmin ison seuran turvin.

Bushido Helsinki karateseuran on perustanut Seppo Wira 3.dan sensei, jolle viime vuonna myönnettiin tunnustuspalkinto ”Puistolan haarikka” nuorisotoiminnan vapaaehtoistyöstä 20 vuoden ajalta.

Bushido Helsinki karaten tyylisuunta on Wadoryu Karatejutsu, mutta vaikutteita otetaan myös muista tyylisuunnista ja kamppailulajeista.

Karate on vastavoima nykyajan kiireelle ja kaikki-mulle-heti -asenteelle, karatessa eteneminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Kurinalaisten sääntöjen, karate-etiketin ja lajin hengen hyvin osaavien opettajien avulla kehitetään harrastajan henkistä ja fyysistä voimaa, itsehillintää ja keskittymiskykyä.

Pitkäaikainen karaten harjoittelu kehittää eräänlaisen kehonliikkeiden kuudennen aistin, jonka avulla pystyy nopeasti reagoimaan vastustajan liikkeisiin ja kääntämään ne omaksi edukseen. Karateharjoittelun päämääränä ei kuitenkaan ole, että taitoja tarvitsee käyttää, vaan tilanteista selvitään muilla avuilla.

Aikuiskaraten lisäksi Bushido painottuu myös junnukarateen. Karate opettaa toimimaan oikein ristiriitatilanteissa, sillä itsehillintä sekä harkintakyky kasvavat. Lapsen itsetunto saa vahvistusta ja lapset oppivat ottamaan muut huomioon. Koulumenestyskin paranee. Bushidossa lapsia kohdellaan tasavertaisesti, eikä heidän tarvitse kilpailla toistensa kanssa.

Syyskuussa käynnistyy useita Bushido- karaten uusia kursseja. Lapsille on karatekoulu torstaisin Maatullin ala-asteella 7-14 vuotiaille tytöille ja pojille. Naisten karate- ja itsepuolustuskurssi pidetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Tuulentuvalla.

Bushido Helsinki karate ottaa uusia aikuisharrastajia (14v täyttäneitä) non-stoppina.

-Herätä henkiin nuoruuden karateharrastus Bushidon aikuiskaratessa, jossa ikäjakauma 14-60 vuotta, kannustetaan seurasta. Ilmoittautumiset Seppo Wiralle numeroon 040 527 49 81.

TL

Edellinen artikkeliLonginojalla vilkas syksy 
Seuraava artikkeliKaverit ei kiusaa