130-vuotias Tivoli Sariola Kurranummelle

Tivoli Sariola tuo Tapanilaan uutuuslaitteitaan ja myös näyttävän ilotulituksen. Kuva Tivoli Sariola

Tivoli Sariola on Suomen ainoa tivoli, jonka kentällä nähdään päivittäin nukketeatteriesityksiä sekä ilma-akrobatiaesityksiä.

Tivoli saapuu Tapanilaan torstaina.

-130-vuotisjuhlakiertueemme kunniaksi meillä on tänä vuonna paljon uutta, muun muassa hurja nuorisolaite The Tribe, Dumle-onnenpyöräpeli, uusia tivoliherkkuja sekä juhlatuotevalikoima, kertoo toimitusjohtaja Ville Sariola.

Hän lisää, että Sariolan 130-vuotias historia on kerätty Huvin huipulla 130 vuotta -juhlateokseen. Kirjan tarinoita tukee tivolikentälle rakennettu Suomen ensimmäinen kiertävä tivolinäyttely, joka tuodaan myös Tapanilaan. Suomalainen tivoliperinne on päässyt osaksi Elävän perinnön kansallista luetteloa, oma historiamme on siis Unescon kuvauksen mukaisesti suojeltavaa kulttuuriperintöä, iloitsee Ville Sariola.

Sekä Tivoli Sariolan että Suomen Tivolin juuret kantavat aina vuoteen1888, jolloin Sariolan tivoli- ja sirkussuvun kantaisä, J.A.W. Grönroos, aloitti toimintansa. Sariolan suvun omien lähteiden mukaan toiminta olisi virallisesti alkanut 15.6.1888 Keravan asemaa vastapäätä sijaitsevan ratapihan takana. Ensimmäisessä tivolissa J.A.W.:llä oli ampumarata, nuolen- ja renkaanheittokuja, onnenpyörä sekä teltta, jossa esiintyivät siihen aikaan suositut voimamiehet ja voimistelijat. 1800-luvun loppupuolella elokuvat, ”elävien kuvien esitykset” olivat tulossa myös Suomeen. Grönroos hankki tiettävästi ensimmäisenä elokuvakoneen maahamme ja aloitti elävien kuvien esittämisen eri puolilla maata, lähinnä markkinoilla.

TL

 

Tivoli Sariola on Kurranummen kentällä Tapanilassa 6.-9.9. La 8.9. juhlitaan Tivolin 130-vuotista taivalta ison syntymäpäivätapahtuman muodossa. Mukana Lastenklinikoiden Kummit. Suuri juhlailotulitus klo 20.30. Tivolin alueelle on maksuton sisäänpääsy.

Edellinen artikkeliKeitä olivat Puustellinmetsässä mestatut? Puistolan Alueopas – muhkea paketti kotiseututietoa
Seuraava artikkeliEnnakoidaan