Leikkipuisto Tapulin lapsille löytyikin väistötila omasta koulusta

Tapulin leikkipuisto
Tapulin leikkipuiston lelut ja vessat ovat käytössä arkipäivisin kello 9.30-15.45. Koululaisten kello 12.15 alkavassa iltapäivätoiminnassa leikitään ja pelaillaan paljon ulkona. Huonolle kelillä mennään koulun suojiin. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Aikeet taluttaa 1.- ja 2.-luokkalaisia koulun jälkeen Tapulikaupungista 1,6 kilometrin päähän iltapäivähoitoon Tapanilan Kurranummen leikkipuistoon ja sieltä takaisin on haudattu.

Tapulin leikkipuistorakennus Moisiontiellä on ollut käyttökiellossa sisäilmaongelman takia keväästä asti. Puistossa käyvät lapset ovat voineet leikkiä vain pihalla. Vessassa on saanut käydä.
Leikkipuiston eri toimijat ovat joutuneet etsiytymään muualle, ja kaupungin koululaisilleen järjestämä iltapäivätoimintakin oltiin siirtämässä Tapanilaan, mutta tilanne muuttui viikko sitten. Tapulin leikkipuistorakennukselle ilmoitettiin löytyneen korvaava tila viereisestä Maatullin ala-asteelta.

– No voin sanoa, että helpottuneita ollaan! Meinasi usko loppua välillä, iloitsee kahden lapsen äiti Mirkka Salmela.

Salmelan perheen kahdeksanvuotias Topi-poika oli kymmenien muiden iltapäiväkerhoon ilmoitettujen lasten lailla joutumassa kaupungin tilapolitiikan sijaiskärsijäksi. Viime torstaina leikkipuiston asiakkaat saivat kuitenkin Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutustoimialalta positiivisia uutisia. Helsingin kaupunki ei kävelytäkään koululaisia Tapanilaan, vaan tilanne oli ratkottu tavalla, joka oli monen toiveissa alun alkaenkin.

– Perheiden kanssa on keskustelu ja heidän toiveitaan on otettu huomioon sijainnin ja vaatimusten osalta. Koululaisten iltapäivätoiminta on päätetty keskittää Maatullin ala-asteelle 3.9.2018 alkaen. Maatullin ala-aste sijaitsee Leikkipuisto Tapulin vieressä ja kaikki iltapäivätoimintaan osallistuvat lapset ovat Maatullin ala-asteen oppilaita, tiedotti kaupunki.

Maanantaista alkaen leikkipuiston henkilökunnalla on ollut käytössään toimistotilat Maatullin ala-asteella. Iltapäivätoimintaan kello 12.15-16 välillä osallistuvien lasten kanssa on tarkoitus olla pääasiassa leikkipuiston pihalla, mutta huonon kelin vallitessa siirrytään koulun sisälle. Koululla tarjoillaan päivittäin myös maksullinen välipala.

Perheen pienimmille leikkipuistossa ollut aamupäivätoiminta on hajautettu eri toimipisteisiin. Maanantaisin kello 10.30 perheille on leikkituokio leikkipuiston pihalla. Keskiviikkoisin samaan aikaan on vauvapiiri lähikirjastossa. Nuorisotalolla on ensi viikolla alkamassa joka torstainen suomea treenaava kotoklubi kello 10. Perjantaisin kello 10.30 pidetään kirjastolla perheaamu. Maanantaisin ja torstaisin kello 9-11.30 on Puistolan palvelutalolla 2-5-vuotiaille tarkoitettu leikkitoiminnan kerho Tapulikerho.

Parhaassa tapauksessa toiminnat pääsevät saman katon alle jo vuoden päästä, sillä Mirkka Salmelalla on lisää lupaavia uutisia.
– Leikkipuiston tiedotteessa kerrottiin myös, että paviljonki tulee syksyllä 2019.
Sanatarkasti tiedote informoi näin: ”Leikkipuisto Tapulille ja päiväkotitoiminnalle on suunnitteilla syksylle 2019 paviljonkirakennus, jolloin aamu- ja iltapäivätoiminta voidaan keskittää takaisin leikkipuistoon.”

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliVaihtoehtoja
Seuraava artikkeliImmola, Staffan ja Tervapääsky omaan viipaleeseen Immolantielle?