Taiteiden yö kotikulmilla

Rauha Räppääjä nähdään Musiikkiministerin kanssa Malmitalolla.

Taiteiden yönä ensi torstaina 23.8., tai pikemminkin iltana, ohjelmaa löytyy niin lapsiperheille kuin muillekin erityisesti Malmilta, mutta myös Pukinmäestä ja Viikistä.

Malmitalolla nähdään jo kello 15 Risto Räppääjä –leffa, jossa kymmenvuotias Risto asuu tätinsä, Rauha Räppääjän kanssa. Risto haaveilee esiintymisestä, Rauha alakerran poikamiehestä. Nelli puolestaan on yksinäinen ja haluaa tutustua Ristoon. Kesto 73 min. S.

Kello 17 ja 18.30 koetaan Rauha Räppääjä Musiikkiministerin matkassa. Musiikkiteatteriesityksessä käsitellään ongelmia ja niiden voittamista hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla. Yleisö laulaa, loruttelee ja käyttää kehosoittimia. Suositus 0–8-vuotiaille, kesto 40 min.

Aikuisempaan makuun on tarjolla klo 18.15 Pohjois-Helsingin musiikkiopiston Puhallinorkesterin esiintyminen ja klo 19 Pauli Saksa Quartet. Jazzkvartetti fuusioi yhteen elementtejä erilaisista musiikkityyleistä melodioita korostavalla tavalla. Kvartetti tarjoaa Taiteiden Yön alkuiltaan kuunteluretken Ala-Malmin fuusiojazz-äänipuistossa.

-Pysähdymme kuulostelemaan omia luomuksia lyhyin ajallisin siirtymin. Kirjoon kuuluu niin jazz, rock, latin ja pop, fuusion mahtava voima diversiteettiä laajentaen, lupaa yhtye. Jazzretki kestää noin tunnin.

Rap-artisti Hassan Maikal saapuu paikalle klo 19.30. Hänet tunnetaan mm. kappaleistaan ”Hengitä” ja ”Erilainen”, joissa HM kertoo tarinaa elämästään 2010-luvun Suomessa. Kappaleiden tarkoituksena on toimia tsemppauksena kaikille sen tarpeessa oleville.

-Haluun jakaa mun tunteita ja elämässä opittuja asioita, jotta ihmiset voivat peilata niitä omiinsa ja ehkä oppia itsestään jotain, Hassan Maikal sanoo.

Illan aikana on tarjolla muutakin tekemistä Malmitalolla. Risto Räppääjä on tavattavissa kirjastossa klo 17-20. Kello 17–18 voi osallistua rummutuspajaan tai soitinpajaan tehden itselleen yksilöllisen soittimen, äänisauvan.

Action painting -työpajassa klo 17–20 käytetään guassivärejä rennolla ja kokeilevalla tyylillä, mukaillen ”action painting” -maalaustekniikkaa. Käytössä on vesiliukoiset ja myrkyttömät värit. Työvälineinä on pensselin ohessa teloja, lusikka, palettiveitsi, sumutuspullo yms. Pajaan voivat osallistua vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja muut yhdessä lapsen kanssa. (Ikäsuositus 6 – 9 v.) Vetäjä Jonna Johansson.

Esityksiin ja pajoihin on vapaa pääsy.

Pukinmäessä lapset pääsevät leikkimään merirosvolaivaan. Merirosvolaiva on lapsille suunnattu yhteisöllinen taideteos ja leikkipaikka. Idea teokseen on tullut Pukinmäen taidekoulujen oppilailta. Teoksen ovat toteuttaneet 7-16-vuotiaat lapset yhdessä ammattilaisten kanssa.  Ennen viimeisiä taiteiluja laiva oli jo Fallkullan kesäteatterissa lavasteena ja muun muassa Tapanilan taivaan alla –tapahtumassa, jossa lapset saivat maalata laivaan pieniä vaakunoita.

Merirosvolaiva paljastetaan Pukinmäen taidekoulun pihalla Unikkotie 4:ssä kello 16.30, leikkiä siellä voi kello 19.30 saakka. (Huom! Muuttunut aika.)

Viikin kirjastossa vietetään lasten taiteiden yötä torstaina klo 17-19. Väkeä kutsutaan tanssimaan koko perheen voimin.

Lapsiperheille suunnatussa ohjelmassa muun muassa askarrellaan esiintymisasuja klo 17 alkaen ja tanssitaan latinalaisamerikkalaisia perinnetansseja klo 18 alkaen. Tanssien jälkeen on mehutarjoilua.​

Teija Loponen