Päättäjien palsta: Alviina Alametsä, Mari Rantanen, Sinikka Vepsä

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen

1. Ehtiikö valtuustotöistä kesälomalle?
2. Millaisen päivän järjestäisit turistille Koillis-Helsingissä? Must-paikka, joka turistin olisi nähtävä?

Alviina Alametsä, 25, Puistola. Vihr. Kaupunginvaltuutettu, Helsingin tasa-arvotoimikunnan pj, kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen ja HSL:n hallituksen jäsen. Pekka Haaviston eduskunta-avustaja.

1. Valtuusto on kokoustauolla, mutta hoidan kesälläkin paljon kuntalaisten asioita. Lisäksi työskentelen tiiviisti suomalaisten mielenterveysjärjestöjen vaikuttamistyön päällikkönä. Ehdin hetken lomalle heinäkuun lopussa. Suuntaamme pohjoiseen kotiseudulleni katsomaan poroja ja vesiputouksia. Toivotan kaikille aurinkoista kesää!
2. Kesällä kävelyretki Falkullan kotieläintilalle ja sieltä vaikkapa Pukinmäen kautta Pikkukoskelle uimaan toimii aina. Matkalla syödään jäätelöä. Auringonlaskun voi käydä katsomassa Kalkkikallion luonnonsuojelualueella, jonka huipulta voi tähyillä Koillis-Helsinkiä ja nähdä jopa metsäpeuroja. Illalla voi suunnata myös Jakomäkeen terassille – siellä on aina elämää!

 

Mari Rantanen, 41, Tapaninkylä. Ps. Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, sosiaali-ja terveyslautakunta, maakuntavaltuutettu. Ensihoitaja ja omaishoitaja.

1. Tavallaan valtuustotyöstä ehtii hiukan lomailemaan, mutta täysin tavoittamattomissa tai seuraamatta kaupungin tapahtumia ei voi olla. Meillä on tänä kesänä matka Krakovaan sekä Kreetalle.
2. Veisin turistin käymään Pohjois-Helsingin puolelle Tuomarinkylän kartanoon lounaalle ja sitten tietysti käytäisiin täällä Koillis-Helsingissä Malmin lentoasemalla.

 

Sinikka Vepsä, 61, Puistola. SDP. Kaupunginvaltuutettu, kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston, yhteisen kirkkovaltuuston, Malmin seurakuntaneuvoston, Puistola-Seuran hallituksen ja HOK-edustajiston jäsen. Sairaanhoitaja.

1. Kaupunkiympäristön viimeinen kokous oli perjantaina. Taukoa on elokuun puoliväliin. Työstä on lomaa 16.7-12.8, se menee Puistolassa, Hauholla ja viikko Punkaharjulla. On järvessä vesijuoksua, puutarhanhoitoa, marjojen ja sienien keruuta, lepoa, liikuntaa ja ystävien tapaamista sopivassa suhteessa.
2. Must-paikka olisi Malmin historiallinen lentokenttä ja hienoa jos saisi lennonkin järjestymään. Sitten Tapanilan kylämiljöö, Falkullan eläimet ja Satakieli-kierros, jos vierailu osuisi Helsinki-päiväksi. Malmitalossa jos olisi joku konsertti, niin se kruunaisi koko päivän.

Alueen poliitikot vastaavat myös lukijoiden kysymyksiin. Voit laittaa niitä sähköpostitse pirjo.pihlajamaa@lahitieto.fi tai tekstiviestillä 045 3489 373.

Edellinen artikkeliTapulin lapsia meinataan marssittaa syksyllä Tapanilaan
Seuraava artikkeliVuoden kestänyt rakentamishanke on valmis: Lähes kilometrin mittaiset esteettömät pitkospuut