Laanisesta isä Camillo?

Malmin seurakunnassa ryhdytään jalkautumaan entistä enemmän asemanseudulla tapahtuviin papin ja asukkaiden kohtaamisiin. Kuva Teija Loponen

Malmin seurakuntaneuvosto valitsi ylimääräisessä kokouksessaan viime tiistaina Malmin seurakuntaan 12 uutta työntekijää.

Neljä uusista työntekijöistä valittiin määräaikaisiin projektipastorin ja kaksi määräaikaisiin viestintäasiantuntijan tehtäviin. Virkoihin valittiin yksi kanttori ja viisi suntiota.

Seurakuntaneuvoston iltakoulussa käydyn strategisen keskustelun pohjalta on päätetty vahvistaa Malmin seurakunnan kohtaavaa tai jalkautuvaa papintyötä. Tämän vuoksi projektipastoreiden työnkuvat ovat alkuvaiheessa hyvin väljiä. Projektipastorit jakaantuvat kolmelle eri alueelle seurakunnassa; yksi pohjoiseen, kaksi keskiseen ja yksi eteläiseen alueeseen.

Projektipastorit valittiin ajalle 1.9.2018–30.9.2020. Pastori Anni Paukkala-Toivonen tulee työskentelemään Tapulin ja Jakomäen alueella, pastori Päivi Pulakka Siltamäessä, jossa hänen tehtävänään on saada erityisesti kontaktia alueelle muuttaviin nuoriin aikuisiin ja pastori Niina Pihlajamaan vahvuudet sopivat erityisesti Viikin alueelle.

Neljäs valituista on teologian ja hallintotieteiden maisteri Timo Laaninen, joka valittiin  keskiselle alueelle, erityisesti Malmin juna-aseman seutuvilla tehtävään kohtaamistyöhön. Toimittajana, päätoimittajana ja puoluesihteerinä toimineen miehen katsotaan olevan omimmillaan erilaisten ihmisten ja vanhemman väen kohtaamisissa ja hänestä toivotaan eräänlaista isä Camilloa Malmin seurakuntaan.

Helsingin tuomiokapituli vahvistaa vielä seurakuntapappien virkamääräykset.

Malmin seurakunnan ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävään kanttorin virkaan valittiin musiikin maisteri Taru Hämäläinen 1.9.2018 alkaen sekä varasijalle musiikin maisteri Tiia Maria Saari.

Suntioina aloittavat syyskuun alusta  Sanna Pajula, Marko Palokoski, Ari Peränen, Anu Päkkilä ja Jenni Vilkas.

Seurakunnan viestinnän suunnittelupäällikön määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.9.2018–31.12.2019. valittiin Anu Merenlahti ja viestijän määräaikaiseen tehtävään ajalle 31.8.2018–31.8.2020 Pinja Hentunen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLidlin rakentaminen käyntiin
Seuraava artikkeliTyöpajassa syntyi merirosvolaiva kesäteatteriin