Jakomäen ja Pukinmäen leluihin kunnon satsaus

Pukinmäessä lelut ovat osa Kenttäkujan ja Kenttäpolun koulurakennusten välille suunniteltua turvallinen koulupolku -hanketta, jolle on myönnetty lähiörahastosta 650 000 euroa. Kenttäpolulla oleva toimipisteen entinen nimi on Soinisen koulu. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Jakomäen leikkipuistoon ja väistöpäiväkotiin sekä Pukinmäenkaaren peruskoululle on tulossa leikkivälineitä ja pihakalusteita yhteensä yli sadalla tuhannella eurolla.
Helsingin kaupunki ostaa koko paketin suoraan Lappset Group Oy:ltä, jolta on pyydetty erilliset tarjoukset sekä Pukinmäen että Jakomäen osalta.

Jakomäen leikkivälinepaketin osalta arvonlisäveroton hinta on 34 500 euroa ja verollinen 42 780 euroa. Pukinmäen osalta summat ovat 46 080 ja 57 139 euroa.
Perustoimitukseen voi tulla vielä lisä- ja muutostöitä, jolloin verolliset hinnat nousevat Jakomäessä 49 197 euroon ja Pukinmäessä 65 710 euroon.

Jos tarjous olisi pyydetty könttänä, olisi toimitus pitänyt kilpailuttaa, sillä hankintalaki edellyttää julkiselta toimijalta kilpailutusta yli 60 000 euron tavarantilauksissa.
Päätösasiakirjoissa kerrotaan, että suorahankintaan on päädytty kireän aikataulun takia. Päätöksen mukaan Lappset Group Oy on ainoa leikki- ja liikuntavälinetoimittaja, joka kykenee toimittamaan suunnitellut leikki- ja liikuntavälineet vaaditussa aikataulussa.

Tilauksen tekijä on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staran rakennustekniikan korjausrakentamisen toimiston projektipäällikkö, jolle tilausvaltuudet on myöntänyt rakennustekniikan yksikönjohtaja tänä keväänä.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliSeuraavaksi ympäristöministeriön arvioitavaksi: ELY-keskus ei määrää Malmin lentoaseman aluetta suojeltavaksi
Seuraava artikkeliLidlin rakentaminen käyntiin