Unohtuiko jotain kirjan väliin?

Kirjanmerkkejä löytyy jos jonkinlaisia Tapanilan kirjaston näyttelyseinältä. Kuva Teija Loponen

Tapanilan kirjastossa on nähtävillä unohtuneiden kirjanmerkkien kokoelmanäyttely, jossa saattaa olla omistajilleen tärkeitäkin henkilökohtaisia muistoja.

-Olen tässä vuosien varrella pistänyt merkille, että kirjojen väliin jää vaikka millaisia papereita. Kerran sitten ajattelin, että niitä voisi laittaa talteenkin ja nyt päätimme koota unohtuneista kirjanmerkeistä tällaisen hauskan näyttelyseinän, kertoo Arja Saloranta Tapanilan kirjastosta.

Toisinaan kirjojen väliin jää tärkeitäkin papereita tai valokuvia, niistä kirjasto ilmoittaa kirjan palauttaneelle.

Nytkin näyttelyssä on sellaisia piirustuksia, kortteja ja yksi miniatyyripelipaitakin, joita joku saattaisi kaivata.

Osa kirjanmerkeistä kertoo käydyn ulkomailla, kuten ostokuitit ja pääsyliput sekä esitteet. Postikortteja ja lasten askartelemia kortteja ja piirroksia on paljon, samoin ehkä vähän yllättäen pelikortteja.

Muistilapuista löytyy niin varusmiesten tukipuhelinnumero kuin resepti.

Unohtuneiden kirjanmerkkien joukossa on useita magneettisia lukumerkkejä, joiden ei kovin helposti olettaisi kirjan väliin unohtuvan.

Muutamia rakkaita muistoja on jo näyttelystä käyty hakemassakin itselleen, niiden kohdalla noutaja on ollut onnellinen, ettei kirjanmerkkinä käytetty muisto ole päätynyt roskikseen.

-Oma suosikkini näistä on keltainen iso perhonen, jonkun lapsen askarteluteos, se on niin värikäs ja erottuva, Saloranta osoittaa.

Kirjanmerkkinäyttely on esillä Tapanilan kirjastossa ainakin juhannukseen saakka.

Teija Loponen