Stadin juhlaa

teija loponen

Eilinen Helsinki-päivä tarjosi paljon mukavaa ohjelmaa kaikenikäisille osallistujille. On hieno asia, ettei kaikki tarjonta keskity kaupungin ydinkeskustaan, vaan että esimerkiksi lapsiperheet voivat nauttia kivoista tapahtumista lähellä kotia. Kesäkaudella tapahtumatarjonta siirtyy muutenkin pitkälti ulos, luvassa on esimerkiksi kesäteatteria niin Tapanilan Kylätilalla kuin jo perinteiseen tapaan Fallkullan kotieläintilalla. Lähistön kesäteatteritarjontaan kannattaa perheellisten tarttua – niissä säästää aika- ja matkakustannuksissa. Myös leikkipuistojen kotisivuilta löytyy kivoja menovinkkejä, niissä  on kesällä toisinaan tarjolla esimerkiksi musiikkia, perinneleikkejä, askartelua tai vaikkapa vilttikirppiksiä.

Kesän vapaapäivinä voi myös suunnitella erilaisia retkiä toteutettavaksi kotikulmilla. Käydä läpi kaikki kotikaupunkipolut, tutkia mitä ulkotaideteoksia eri kaupunginosista löytyy tai fillaroida läpi kotiseutupyöräreitit. Kotikaupunkipolkujen tapaan nekin vievät mielenkiintoisille paikoille ja kertovat asioita, joita ei ehkä ennen tiennyt. Reittiselostukset löytyvät kaupungin nettisivuilta. Näitä opastettuja retkireittejä löytyy paljon ja niistä voi ottaa ohjelmaansa juuri sen mittaisen pätkän kun ehtii tai jaksaa kulkea. Koillisessa Helsingissä on yllättävän paljon mielenkiintoista nähtävää ja kaikuja kaukaisiltakin ajoilta. Joskus on kiva kulkea turistina ihan lähistölläkin, eikä vain kaukana kotoa.

Puistolan Omakotiyhdistyksellä on tapana tutkailla toiminta-alueensa rakennusten tilannetta ja palkita vuosittain kauniisti ylläpidettyjä ja kunnostettuja omakotitaloja Perinnetalo-tunnustuslaatalla. Nämä tunnustuksen saaneet rakennukset ovat yleensä varsin vanhoja ja niinpä niistä on usein löytynyt remontoitaessa mielenkiintoisia historiaan liittyviä elementtejä lattioiden alta tai seinien välistä. Talojen omistajat ansaitsevatkin tunnustusta siitä, että lähtevät remontoimaan vanhaa, eivätkä päädy purkamaan ja tilaamaan tehdasvalmisteista taloa käsintehdyn tilalle. Vanhan kunnioitus on tässäkin asiassa usein paikallaan.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliHelsinki-päivää kotikulmilla
Seuraava artikkeliBiolämpölaitoksen ympäristövaikutusten arviointi jatkuu : selvityksessä nyt kaksi tonttivaihtoehtoa