Puistolan kohennuksia halutaan taas suunnitella

Puistolan asema portaat
Puistolan asemalle halutaan lisää viihtyisyyttä ja turvallisuutta. KUVA TEIJA LOPONEN

Nuoriso on vienyt omaa Ruuti-kanavaansa pitkin viestiä kaupungille, että Puistolan alueella kaivataan turvallisempaa ja viihtyisämpää asemaa, josta on miellyttävä kulkea nuorisotalolle. Asian vauhdittamiseksi on valtuutettu Alviina Alametsä (vihr.) tehnyt 17 muun valtuutetun allekirjoittaman aloitteen, jota kaupunkiympäristölautakunta käsitteli viikko sitten tiistaina.

Nuorten lähiympäristöaktiivisuutta kiittelevässä lausunnossa kerrataan, mitä asemalle on viime vuosien saatossa tehty. Lähiörahaston rahalla on parannettu alikulkuja ja lisätty polkupyöräpaikkoja. Muuta konkreettista ei sitten olekaan tapahtunut paitsi suunnittelua.

Suutarilan aluesuunnitelmassa vuosille 2008-2017 esitettiin kunnostusta muun muassa Tapulinaukiolle ja Maatullinaukiolle. Hyvät ideat ovat edelleen vain paperilla.
Seuraavan kerran Puistolan tilannetta ja merkittävämpiä kunnostuskohteita kartoitetaan yhdessä asukkaiden kanssa noin viiden vuoden kuluttua, jolloin on vuorossa aluesuunnitelman päivitys.
Koska siihen on matkaa, visioi Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, että nyt alueen toimijoiden ja nuorten kanssa voisi suunnitella pienimuotoisia kohennuksia kuten valaistuksen aseman parantamista ja penkkien sekä kukkien lisäämistä.

Helsingin uusi osallisuusmalli voisi mahdollisesti auttaa saamaan suunnitelmat sanoista teoiksi, kunhan paikalliset asukkaat pysyvät itse aktiivisina. Osallisuusmallissa helsinkiläisille annetaan mahdollisuus esittää hankkeita, joista valitaan äänestämällä toteutusrahaa saavat.

Nykynuorille avautuu tilaisuus yrittää vaikuttaa myös aikuisena, sillä arviolta vuonna 2020 alkava Puistolan aseman kaavoitushankkeessa luvataan aktiivista vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPaloauto ja poliisiprätkä pihapiirissä Jakomäessä
Seuraava artikkeliPäättäjien palsta: Björn Månsson, Heimo Laaksonen, Sinikka Vepsä