Paloauto ja poliisiprätkä pihapiirissä Jakomäessä

Jakomäkeläiset Maris Ikohainen ja lapset Merleene ja Kristian viihtyivät turvallisuustapahtumassa.

Lapsille tarjoutuu harvoin mahdollisuus tutustua paloautoon ja poliisimoottoripyörään omalla kotipihallaan. Jakomäessä  siihen oli mahdollisuus lasten turvallisuustapahtumassa.

Jakomäentie 8:n ja lähitalojen asukkaille järjestettiin turvallisuustapahtuma viime viikon tiistaina.

Kymmenet lapset kuuntelivat kiinnostuneina, kun Puistolan VPK:n yksikönjohtaja ja palomies Jukka Grönlund esitteli VPK:n kalustoa ja toimintaa.

-Tämä on pienirenkainen paloauto 1980-luvulta. Silloin ajatuksena oli, että tällaiset paloautot olisivat pieniä ja ketteriä Helsingin ahtailla kaduilla.

-Tässä paloautossa on 800 metriä suoraa letkua. Se ulottuisi noin kaksi kertaa urheilukentän ympäri, Grönlund kertoi lapsille.

Jakomäkeläinen Maris Ikohainen ja lapset Merleene ja Kristian viihtyivät tapahtumassa.

-Lapset tykkäävät palomiehistä ja poliiseista, nehän ovat monen pikkulapsen haaveammatteja. Kristian on istunut paloautossa ja katsonut poliisimoottoripyörää. Hän sai myös rintamerkkejä tapahtuman järjestäjiltä, Maris Ikohainen iloitsi.

Kahden lapsensa kanssa tapahtumaan saapunut jakomäkeläinen Mari Muinonen kehui tapahtumaa mukavaksi.

-Palomies kertoi hyvin laajasti ja asiantuntevasti, mitä paloauto pitää sisällään ja millaisia tehtäviä he tekevät. Vaihteeksi on poliisiprätkä paikalla, kun tuntuu siltä, että yleensä tapahtumissa on poliisiauto esittäytymässä, Muinonen sanoi.

-Hienoa, että omassa pihapiirissä järjestetään. Jos olisi kauempana, ei välttämättä tulisi lähdettyä.

Myös Anssi Chamorro saapui tapahtumaan perheineen.

-Lasten takia tultiin. Paloauto kiinnostaa lapsia. Täällä paloauton kaikki ovet ja luukut on avattu kokonaan auki, joten paloauton kaikki vempaimet ovat näkyvissä ja lasten katseltavissa. Lapsille kiehtova kokemus.

Turvallisuustapahtuman järjesti Heka Koillisen Jakomäen turvallisuustiimi, jonka puheenjohtajana toimii Ansa Mielonen.

-Jakomäen turvallisuustiimin tehtäviin kuuluu turvallisuuteen liittyvän informaation jakaminen talojen asukkaille. Täällä on poliisi kertomassa esimerkiksi, mistä polkupyörän runkonumeron löytää ja miten numerosarjan voi merkitä itselleen muistiin pyörävarkauksien varalta, Mielonen kertoi.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliLentoaseman suojelukaava ei pakota lentokoneita vielä pois
Seuraava artikkeliPuistolan kohennuksia halutaan taas suunnitella