Tästä ei tykätä: Puistolan lähiposti on nyt Vantaalla

HSL:n reittioppaan mukaan Tikkurilan postiin riittää paketin kantajalla kävelemistä alkaen vaikka Tapulikaupungin Henrik Forssiuksentieltä. Kuva HSL reittiopas

Puistolan posti häipyi viikko sitten Vantaan puolelle Tikkurilaan asiakkailta mitään kysymättä. Yksipuolinen päätös tyrmistyttää ja harmittaa ihmisiä paljon. Postin edustaja yritti lepyttää heitä jo Facebookin Puistolassa tapahtuu -ryhmässä viime keskiviikkona.

– Ymmärrän tässä ryhmässä esille tuodun harmin postipalvelujen siirrosta Tikkurilaan. Puistolassa tilanne on tällä hetkellä vaikea, sillä uutta kumppania alueelta ei ole vielä löytynyt. Lähetysmäärä edellyttää riittäviä tiloja, jotka löytyivät nopeiten Tikkurilasta omasta postistamme, iltapäivätervehtii asiakaskanavien johtaja Kaisa Ilola Posti Oy:stä viime keskiviikkona.

Asukkailta satelee mielipiteitä niin Ilolan kuin monen muunkin postiaiheisen aloituksen perään.
– Musta on tosi epätasa-arvottavaa maksattaa seutulippua pelkän postinkäytön takia. Posti – on ainakin ollut – peruspalvelu, jota jokaisen on voitava käyttää, yksi kirjoittaa.
– Oon myös ollut postin aktiivinen käyttäjä, siksi tämä palvelujen alasajo käy niin hermoon. Nyt olisi jo aika saada jokin kilpaileva taho ja purkaa postin monopoliasema ja vaikka lopettaa posti kokonaan, kun sillä ei ole halukkuutta enää hoitaa edes perustehtäväänsä, toinen toteaa.
– On se Tikkurila hankala myös 00750 alueella, mikään bussi ei mene sinne suoraan, ja jos junalla menee, niin asemalta on vielä melko pitkä kävelymatka. Melkein helpompi kävellä koko matka, menee puolisen tuntia suuntaansa. Varmaan tosi kivaa sitten räntäsateessa.
– Mitä, mitä? Vaihdoin postini Tapanilaan, ja nyt luen, että maksikirjeet on kuitenkin haettava Tikkurilasta? Mikä on tämä logiikka?

Puistolalainen Timo Koho on käynyt jo testaamassa, kuinka paketinhaku sujuu autolla. Lähipostia on etsitty parkkipaikalla tavatun toisen puistolalaismiehen kanssa.
– Posti sijaitsee kävelykadulla (Tikkuraitti), sinne ei voi ajaa.
Auto pitää jättää Lehdokkitiellä yrityspostin eteen tai ajaa parkkiluolaan, jossa on muutama ilmainen paikka, Koho ohjeistaa. Parkkiluolasta pääsee ylös ja pihan kautta voi kiertää korttelin ympäri postiin.
– Tärkeä neuvo: kun astut sisään, niin vaihtoehtoja on kaksi. Suoraan oven edessä on jononumeroita suoltava laite. Sermin oikean puolen kätköissä on toinen automaatti, jossa lukee pikanouto, hän opastaa nopeutettuun noutoon viivakoodillisten saapumisilmoitusten kanssa tulevia.

Autottomia kismittää asemalta kävely ja seutulipun maksaminen. Juna-aseman automaatissa piletti maksaa 5 euroa, mutta bussissa pitää pulittaa jo 5,5 euroa. Tapulikaupungin joillakin reunamilla bussit eivät edes kulje, vaan on käveltävä Puistolan asemalle noin kilometrin matka. Tikkurilassa kävelyä tulee yli puoli kilometriä. Tilanne on erityisen hankala huonojalkaisille tai muuten sairaille.
– Vaikea uskoa, että Posti ei parempaa ratkaisua löydä. Sen palvelut ovat kokoajan huonontuneet. Anteeksi, että tulin purkaneeksi järkytystäni. Parempia aikoja odottaen, päättää sähköpostiviestinsä toimitukselle 75-vuotias nainen Tapulikaupungista.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLapset ja Suomi
Seuraava artikkeliPukinmäki-päivillä viihdyttiin ja ostettiin postimerkkejä