Pukinmäki-päivillä viihdyttiin ja ostettiin postimerkkejä

Olli Ruokonen ja Eino-poika tutustuivat Pukinmäen VPK:n paloautoon. Kuva Jani Jakonen

Pukinmäki-päivillä juhlittiin 40-vuotista kaupunginosayhdistystä omalla postimerkillä ja postikorteilla. Lauantain puistotapahtumassa kannettiin huolta alueen järjestöjen vähentyneistä vapaaehtoisista.

Pukinmäki-seuran puheenjohtaja Seppo Hölttä nosti Pukinmäki-päivien puistotapahtumassa esille alueen vapaaehtoisjärjestöjen osallistujapulan.

-On hyvä, että eri järjestöjä on saatu tapahtumaan esittelemään toimintaansa. Toivoisin, että aktiivisia ihmisiä liittyisi eri järjestöihin mieltymyksiensä mukaan, Hölttä kertoi juonnossaan.

Hölttä arveli, että kaikenlaisiin järjestöihin ja yhdistyksiin voi olla vaikea löytää ihmisiä, koska järjestötoiminta on talkootyötä ja talkootyö ei nykyaikana enää kiinnosta niin paljon kuin aiemmin.

-Talkootyö on käsitteenä aika vieras nuoremmalle sukupolvelle. Meille iäkkäämmille se on tuttua nuoruudestamme.

Pukinmäkeläinen Olli Ruokonen tutustui Pukinmäen VPK:n vapaaehtoistoimintaan Eino-poikansa kanssa.

-Pukinmäki-päivät on hyvä tapahtuma. Hienoa, että joku viitsii järjestää. Se tuo mieleen vanhaa yhteisöllisyyttä, jossa olen itse kasvanut. Olen kotoisin Lappeenrannan Lauritsalasta, jossa oli vahva yhteisöllisyys. Täällä on aistittavissa samaa. Toivottavasti se ei katoa, Olli Ruokonen sanoi.

Eino-poika tutkaili kiinnostuneena VPK:n autoa.

-Paloautossa on kaikenlaisia hauskoja varusteita. VPK voisi olla kiva harrastus.

Malmilainen Kaija ja Lopella asuva Paavo kuuntelivat yhdessä, kun Leo Silolahti lauloi esiintymislavalla Tapio Rautavaaran ja Reino Helismaan vanhoja iskelmiä.

-Mielenkiinnon vuoksi tulin. Jos täällä näkisi tuttuja. Myös eläkeläisten tanssiesitys kiinnostaa. Täällä saa myös tietoa alueen toiminnasta, Kaija kertoi.

-Nämä tapahtumat ovat yleisesti ottaen hauskoja. Ja jos vielä grillimakkaraa löytyy, Paavo perusteli.

Ritva Borodavkin ja Ritva Levänen myivät puistotapahtumassa Pukinmäki-aiheisia postikortteja ja postimerkkejä. Levänen muisteli, että kaupunginosayhdistys on joskus muinoin teettänyt Pukinmäki-postikortteja, mutta Pukinmäki-postimerkit olivat nyt ainutlaatuisia.

-Postimerkkejä menee kaupaksi aika hyvin. Kiinnostusta on paljon, onhan nyt Pukinmäki-seuran 40-vuotisjuhlavuosi, he kertoivat.

Anneli Saastamoinen piipahti kojulla ostamassa Pukinmäki-postimerkin.

-Nämä näyttävät tosi kauniilta. Postimerkki on kiva yhdistää Pukinmäki-postikorttiin. On mukava lähettää muille postia omasta kylästä, Saastamoinen sanoi,

-Moni on sanonut, että lähettää Pukinmäki-postimerkillä varustetun kortin kaverille, joka on joskus muuttanut Pukinmäestä pois, Ritva Borodavkin lisäsi.

Seppo Hölttä kertoi, että Pukinmäki-seura päätti teettää omia postimerkkejä juhlavuotensa kunniaksi. Kuvana on  Pukinmäen kartano, koska se on historiallinen merkkikohde ja paikallistoiminnan keskus.

Postikorteissa on kartanon lisäksi muitakin Pukinmäen maisemia.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliTästä ei tykätä: Puistolan lähiposti on nyt Vantaalla
Seuraava artikkeliPuistolan lähiliikuntapaikalle kannatusta