Päättäjien palsta: Alviina Alametsä, Veronika Honkasalo, Terhi Peltokorpi

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen

LUKIJA KYSYY: Mielestäni Ylä-Malmi on epäsiisti, pelottava paikka samoin Malmin juna-asema. Myös Tapanilan ja Pukinmäen juna-asemat ovat aikansa eläneitä. Malmin Nova on kunnostettu ja siistitty, mutta Ylä-Malmille ei ole tehty mitään. Nuorisotalo tai liikkuva nuorisotyö olisi suuri apu tähän vaikeaan tilanteeseen, ennen kuin se pahenee entisestään.


1. Miten ratkaisumalleja sinulla on Malmin keskustan ankeaan tilanteeseen?


2. Mitä parannuskeinoja aiot esittää ja viedä eteenpäin kaupunginvaltuustossa?

Alviina Alametsä, 25, Puistola. Vihr. Kaupunginvaltuutettu, Helsingin tasa-arvotoimikunnan pj, kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen ja HSL:n hallituksen jäsen. Pekka Haaviston eduskunta-avustaja.
– Kiitos lukijan tärkeästä kysymyksestä! Jotta alueista saataisiin entistä viihtyisämpiä, täytyy kuunnella asukkaita.
– Olen tehnyt Puistolan koululaisten ehdotuksen pohjalta aloitteen Puistolan asemanseudun kehittämisestä. Samaa työtä tarvitaan muuallakin radan varrella, ja ehdotan kaupunkiympäristön toimialalle kuulemistyöpajoja asemien uudistamisesta alueella, josko asiaa saataisiin näin eteenpäin. Luodaan keskustelutila monille toimijoille liikennepuolelta kaupunkisuunnitteluun. Ehdottoman tärkeää on ottaa nuoret ja sosiaalialan ammattilaiset mukaan suunnitteluun ja toteutukseen. Jotta kaupunkimme toimisi, täällä on oltava kaikille turvalliset tilat olla ja elää.
Veronika Honkasalo, 42, Tapulikaupunki. Vas. Kaupunginvaltuutettu, Vas.liiton vpj. Nuorisotutkija.
– Epäsiisteys ja investointien puute koskee Helsingin lähiöitä yleisesti ja näkyy karulla tavalla myös Malmin ja Puistolan asemilla. Paljon resursseja ei syö se, että tehdään lähiöistä viihtyisiä, tarvitaan tahtoa. Kaupunginhallitus päättää pian Lähiörahaston avustuksista. Siinä on yksi nopea hoitokeino. Lisäksi tarvitaan pitkän aikavälin suunnitelmaa.
– Olen vienyt eteenpäin asiaa tukemalla kaikkia aloitteita jotka tukevat koillisen lähiöitä. Viimeksi Alametsän ja Kopran aloitteet. Olen mukana koillisen valtuutettujen tiiviissä yhteistyössä. Olen rohkaissut pormestaria pitämään täällä pian asukastilaisuuden. Lisäksi pitää huolehtia, että budjettineuvotteluissa saamme kaikki puolueet resurssoimaan lähiöihin.
Terhi Peltokorpi, 42, Suutarila. Kesk. Kaupunginvaltuutettu, keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta. Keskustan eduskuntaryhmän sivistys- ja sosiaalipoliittinen sihteeri.
– Kuten lukija kirjoittaa, useimmat koillisen asemanseudut kaipaisivat kohennusta. Alueiden ylläpitoa, kuten siivousta ja rikkoutuneiden paikkojen korjausta pitää lisätä nykyisestä, jotta paikat eivät pääse repsahtamaan pahemmin. Kaupunkiympäristön toimialan pitäisi kiireellisesti päättää myös Malmitalon edustan kunnostuksesta.
- Ehdotan muille koillisen valtuutetuille, että käymme porukalla alueen tilannetta läpi ja olemme yhdessä yhteydessä kaupungin virkamiehiin ja omien valtuustoryhmiemme muihin valtuutettuihin. Laajemmalla rintamalla saamme toivottavasti enemmän aikaan kuin yksin toimimalla. Selvitän kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa, miten etsivän nuorisotyön resursseja saataisiin kohdennettua paremmin Malmin asemaseudulle.

Alueen poliitikot vastaavat myös lukijoiden kysymyksiin. Voit laittaa niitä sähköpostitse pirjo.pihlajamaa@lahitieto.fi tai tekstiviestillä 045 3489 373.

Edellinen artikkeliViertolantien kaava hämmentää vuokralaisia ja asukkaita
Seuraava artikkeliUseita liiketiloja tyhjillään Latokartanossa