Erä loisti kisamatolla – ja katsomossa

Elitellä oli syytä tuulettaa! Kuva Petri Vilhunen

Turun upouusi Kupittaan palloiluhalli toimi viikonvaihteessa joukkuevoimistelun Suomen Mestaruuksien ja kilpasarjojen mestaruuksien kisapaikkana. Samalla SM-joukkueet antoivat viimeiset näytöt pääsystä tämän vuoden maajoukkueeseen ja Budapestissä käytäviin lajin MM-kisoihin.

Erän joukkueista mukana olivat junnujen SM-sarjan Elite sekä kilpasarjojen joukkueista Azra (14-16-v), Anastasia01 (16-20-v) sekä Aforia (yli 18-v). Azran ja Aforian taival päättyi lauantain alkukilpailuun, mutta niin Anastasia01 kuin Elitekin lähtivät hyvistä asemista omien sarjojensa sunnuntaisiin finaaleihin.

Anastasia01 nousi täksi kaudeksi 16-20-vuotiaden kilpasarjaan ja debyyttikauden päätöskisa sujui hienosti. Alkukilpailun jälkeen joukkue oli toisena ja piti asemansa myös sunnuntaisessa finaalissa jopa nostaen pisteitään. Yhteispistein 35.800 joukkue saavutti hopeaa ja valmentajat Eerika Savolainen ja Inkeri Lohikoski olivat syystäkin onnellisia ja ylpeitä voimistelijoistaan.

-Joukkue onnistui viikonlopun molemmissa suorituksissa hienosti, ja pystyi molempina päivinä näyttämään ehjät ja ilmaisulliset kokonaisuudet. Oli hienoa huomata, että tiukan paikan tullen tyttöjen keskittyminen piti ja omat vahvuudet pystyttiin näyttämään matolla.

Junioreiden SM-sarjan Elite oli alkukilpailun jälkeen tasapisteissä kolmantena Illusion Blue Jr-joukkueen kanssa. Niinpä pronssimitalien kohtalo ja samalla pääsylippu maajoukkueeseen ratkesi sunnuntaisen finaalisuorituksen perusteella. Elite piti hermonsa kurissa tiukassa paikassa ja paransi suoritustaan alkukilpailusta. Yhteispisteet 35.700 toivat joukkueelle molemmat tavoitteet – SM-pronssia ja maajoukkuepaikan.

Eliten vastuuvalmentaja Heini Tuovinen oli finaalin jälkeen tyytyväinen: -Tänään suoritusta onnistuttiin parantamaan alkukilpailusta, mikä oli tiukassa kisassa pakko tehdä, jotta päästäisiin tavoitteisiin – SM-mitaliin ja maajoukkueeseen pääsyyn. Meidän nuorilla pysyi pää kylmänä kauden tärkeimmässä kisassa, ja tästä heille hatun nosto!

Vuosi sitten Erän voimistelijoita oli mukana voittamassa lajin maailmanmestaruutta seurayhteistyöjoukkueessa, mutta nyt SM-mitali ja maajoukkuepaikka ansaittiin ensimmäistä kertaa seuran omin voimin, mikä nostaa suorituksen arvoa huimasti.
Voimistelijat suoriutuivat urakastaan kisamatolla upeasti ja samaa voi sanoa monilukuisesta kannustajajoukosta, joka oli matkustanut Turkuun omiensa tueksi. Kaikki Erän joukkueet saivat upean ja kovaäänisen kannustuksen.

Voimistelusta ja fanien kannustuksesta saadaan nauttia seuraavan kerran jo tulevana viikonloppuna, jolloin kisataan niin Vantaalla (Axoria, Asla, Alexia, Evie ja Aforia) kuin Mäntsälässäkin (Adora, Alva, Elite Alexa, Elite Pre Jr). Äitienpäiväviikonloppuna lajin EM-kisat käydään Tallinnassa, ja sinne suuntaavat junnusarjan Elite ja äänekäs ympäri Eurooppaa mainetta niittänyt fanijoukko ”Elite Tours”.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliKimalaiscupissa osanottajaennätys
Seuraava artikkeliAluekeräyspisteissä kokeillaan kahta kiertävää valvontakameraa