Aluekeräyspisteissä kokeillaan kahta kiertävää valvontakameraa

- Pääsiäisenä Tapanilan juna-aseman pisteessä oli huonekaluja, jotka olisivat voineet päätyä vaikka SPR:n konttiin ja sitä kautta kiertoon. Ei vaadi suurta viitseliäisyyttä soittaa ja pyytää ilmaista kuljetusta. Mutta joillekin on aivan sama, minne kalusteet päätyvät, huokaisee lukijakuvan lähettäjä. LUKIJAN KUVA

Laiskuus, välinpitämättömyys ja röyhkeys pistävät usein silmään kierrätysjätteiden aluekeräyspisteillä suurten romukasojen muodossa. Helsingin jätehuollosta vastaava Helsingin seudun ympäristöpalvelu (HSY) kokeilee kahdella liikutettavalla kameralla, saisiko ympäristölakia rikkovia kuvien avulla poliisin haaviin.

HSY saa tämän tästä kärrätä keräyspisteiltä pois sinne kuulumatonta jätettä. Työ menee veronmaksajien piikkiin.
Vääränlaista jätettä pursuaviin keräyspisteisin ja verorahojen haaskaukseen kyllästyneet asukkaat ovat vuodesta toiseen ehdottaneet tonteille valvontakameroita, jotta lainrikkojat saataisiin kuriin. Toissa viikon Helsingin Sanomat uutisoi, että nyt HSY:n jätepisteisiin on suunnitteilla kiertävä kameravalvonta.

HSY vahvisti Lähitiedolle perjantaina, että näin on ja kameravalvonta alkaa tällä viikolla. Kameroita on kentällä kaksi, mutta niiden paikkoja ei ainakaan vielä kerrota.
– Kamerat ovat tulleet koekäyttöön. Me luovumme joka tapauksessa keräyspisteistä puolen vuoden päästä. Ne siirtyvät Rinki Oy:n hallinnoitaviksi, toteaa HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

HSY:lle jää vielä huoltoasematonteilla olevat vaarallisten jätteiden kontit. Kamerat saatetaan kokeilujakson jälkeen laittaa kuvaamaan niitä.
Mäntysen mukaan kameroita ei ole aiemmin hankittu, koska Helsingin poliisi on ilmoittanut, ettei sillä ole aikaa tutkia mitättömiä jäterikkomuksia. Viimeisimmissä neuvotteluissa poliisin kanta oli muuttunut.
Kameravalvonta on otettu asukkaiden keskuudessa ilolla vastaan. Tapanilan keräyspisteestä kuvan lähettänyt lukija toivoo, että kameroita tulisi aiottua enemmän.
Samalla hän toivoo, että Sortti-asemat olisivat auki myös viikonloppuna edes muutaman tunnin.

Kivikon Sortti-asema on poikkeuksellisesti auki lauantaina 19.5. kello 9–16. Sitä seuraavan viikon asema on remontin takia kiinni.
Huomenna keskiviikkona HSY:n keväisin ja syksyisin kiertävät jätekeräysautot ottavat kotitalouksien romua vastaan matonpesupaikan luona Pukinmäen ja Tapaninvainion rajalla kello 17–17.40 osoitteessa Simpukkakuja 2.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliErä loisti kisamatolla – ja katsomossa
Seuraava artikkeliYhteistyöllä