Puksun sirkus sai kipinää arkielämästä

Uskomatonta taituruutta nähdään eri-ikäisiltä sirkuskoululaisilta sekä Muutto-nykysirkusesityksessä, että Kevätshow’n esityksissä. Kuva Pukinmäen Taidetalo

Puksun sirkuksen ohjaaja, sirkustaiteilija Sanni Sarlin sai idean uuteen esitykseen arjen keskellä, nostellessaan omassa kodissaan muuttolaatikoita. Siitä esitys sai myös nimensä Muutto.

Muutto -esitystä on nyt harjoiteltu Sanni Sarlinin ohjauksessa tiiviisti koko alkuvuosi ja ensi-ilta koittaa perjantaina.

-Esityksen ideointi on ihan paras vaihe; kaikki on vielä mahdollista. Annan paljon vastuuta ideoinnista ja suunnittelusta esiintyjille. Silloin he myös sitoutuvat esitykseen. Työryhmä vaikuttaa luomisprosessiin todella paljon ja esitys syntyy jokaisen mukana olevan keskinäisestä dynamiikasta, ei pelkästään ohjaajan näkemyksistä. Tavoitteena on, että jokainen esiintyjä tuo teokseen jotain itsestään, kertoo Sarlin.

Sarlin huomauttaa, että viimeiset kaksi viikkoa ennen esitystä on aina hektinen meno.

-Hommaa on hirveästi ja tuntuu että aika loppuu kesken.  Silti aina tulee valmista!

Puksun sirkuksen esitysten kaikkiin osa-alueisiin panostetaan ammattimaisesti ja tekemistä tosiaan riittää, kun myös puvustus, lavastus, maskeeraus, musiikki sekä valaistus on suunniteltava ja harjoiteltava.

Sarlin kannustaa oppilaitaan uskomaan itseensä ja toteuttamaan ideoitaan rohkeasti ja luovasti: -Sirkuksessa kaikki on mahdollista! Opettajan kannustava asenne kantaa hedelmää; osa Pukinmäen sirkuskoulun oppilaista on tänäkin vuonna hakeutumassa sirkusalan ammatillisiin jatko-opintoihin.

Nykysirkusesitys Muutto saa ensi-iltansa Malmisalissa 27.4. ja se tullaan näkemään myös Sirkuskeskuksen Kukkofestivaaleilla Lahdessa toukokuussa.

Muutto –esityksen lisäksi oppilaat ja opettajat  Sanni Sarlin, Kaito Takayama, Kukka Eklund ja Susanna Keski-Kohtamäki ovat yhdessä muokanneet kolme Kevätshow-kokonaisuutta, joiden vaihtuvissa numeroissa eri-ikäiset Pukinmäen sirkuskoulun oppilaat esittelevät taitojaan, muun muassa jongleerausta, tasapainoilua, vannetaiturointia, klovneriaa ja akrobatiaa. Nämäkin esitykset nähdään Malmitalolla.

Teija Loponen

Muutto –nykysirkusesitys Malmitalolla pe 27.4. klo 19.30 ja la 28.4. klo 16. Kesto n. 1 h 15 min, ei väliaikaa. Liput 13,50/10,50 e, alle 1v. ilmaiseksi. Sopii koko perheelle.

Kevätshow´t: pe 27.4. klo 17, la 28.4. klo 11 ja 13.30.
Kesto n. 1h, ei väliaikaa. Liput 13,50/10,50/7.50 e, alle 1v. ilmaiseksi. Sopii koko perheelle.

Edellinen artikkeliUimarannantien asemakaava ei menekään valtuustoon
Seuraava artikkeliTäkäläiset työmaat eivät kuulu isoimpiin rakennusalueisiin