Vilkasta aikaa

teija loponen

Kevään tulo vilkastuttaa elämää muutoinkin kuin alkavilla pihatöillä. Asukasiltoja on pidetty jo parikin Tattarisuon läheisyyteen kaavaillun Helenin lämpövoimalahankkeen tiimoilta ja ne ovat vetäneet runsaasti väkeä lähikaupunginosista. Ministerikin saapuu lauantaina perehtymään tilanteeseen alppikyläläisten kutsusta. Asukastilaisuuksia tulee vielä Immolantien parakkikoulun tulevaisuuteen liittyen, samoin Jakomäki-Vaaralan hiekkakuoppien kehittämisestä virkistyskäyttöön.

On hienoa, että asukkaat pääsevät kertomaan näkemyksiään, toivottavasti mielipiteillä on myös merkitystä.

Rakentamisessa on myös vilkasta. Eri puolille Helsinkiä nousee jatkuvasti uusia asuintaloja. Silti on asuntopulaa ja toisaalta tyhjiäkin asuntoja. Liekö syynä se, että sijoittajat ostavat asunnot ja pyytävät niistä sitten sellaisia vuokria, joihin läheskään kaikilla ei ole varaa. Tai että rakennusmaa on niin kallista, että asunnoistakin tulee tavallisille palkansaajille ja ensiasunnon ostajille ihan liian kalliita. Pääkaupungissa asumisella on korkea hinta. Kaikki eivät silti täältä halua poiskaan muuttaa, työpaikkaa on vaikea pikkukaupungeista saada. Malmille Latokartanontien varteen saataneen toivottavasti kohtuuhintaisia asuntoja lähivuosina.

Kevät on myös vuosikokouksen aikaa, uusia vetureita valitaan tehtäviin ja mennyttä ja tulevaa toimintaa arvioidaan. Toiminnan arviointia tapahtuu myös Malmin seurakunnassa, johon Helsingin uusi piispa Teemu Laajasalo tulee tutustumaan reilun viikon päästä. Hänen haastattelunsa on seuraavassa lehdessämme. Malmin seurakunta on muiden seurakuntien tavoin ollut tiukan talouskurimuksen kourissa. Säästöjä on pitänyt saada aikaan ja on saatukin. Niinpä Tapulin ja Siltamäen seurakuntakotien kohdalla saatetaankin nähdä vähän valonpilkahdusta. Seurakuntaneuvosto tekee kuun puolivälissä seurakuntakoteja koskevia päätöksiä, joista myös kerromme seuraavassa numerossa tarkemmin. Kevät on valon aikaa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliHarri Karppisesta Vuoden yrittäjä
Seuraava artikkeliBussilinja 74 halutaan takaisin vanhalle reitilleen Ala-Malmilla