Mosa Cupin anti: Tukku rankkarinäytöksiä sekä tutut mestarit

Puiu-86
Puistolan lauantai iltaan tuli lisäsykettä PuiU/86 - joukkueen uusiessa viimevuotisen Mosa Cupin harrastesarjan voiton. Kuva Heimo Laaksonen

Koillisen Helsingin jalkapallon kevätherätys Mosa Cup paranee viinin lailla vuodesta toiseen. Lauantain liki 12-tuntisessa futisnonstopissa tehtiiin 7-vuotiaassa Cupissa historiaakin: aurinko helli ja lämmitti! Päivän aikana lauottiin ja nähtiin yli 50 rangaistuspotkua!

Seitsemännen Mosa Cupin avauksesta vastasivat kello 9 harrastesarjan SUMU ja FC KaKe. Tätä seurasi taukoamaton otteluketju, jonka päättivät iltavalaistuksessa kilpasarjan finalistit Tikkurilan Palloseura ja MPS/Atletico klo 20.25.

Turnauksen aikataulu venähti hyvästä syystä heti alkukierroksella. Kaikki harraste- ja kilpasarjan aloitusottelut päättyivät varsinaisen 2 x 35 min. peliajan jälkeen tasapeleihin. Voittajat jouduttiin Cupin sääntöjen mukaan ratkomaan rangaistuspotkukilpailuilla. Jännitystä ja draamaa riitti kentällä ja sen reunamilla. Peräti viisi päivän 8 ottelusta ratkesi pilkulta lauotuista vedoista.

Kilpasarjan voittopystin vei jo toisen kerran peräkkäin Kehä III:n tuolle puolen Tikkurilan Palloseura, joka ensin voitti rankkareilla Puistolan Urheilijat ja finaalissa nujertui loukkaantumisten vuoksi varamiehiseksi joutunut MPS/Atletico.

Harrastesarjan kunkkuna jatkoi PuiU/86. Ensin se selvitti Atletico Akatemian rankkareilla, ja finaalissa kaatui varsinaisella peliajalla SUMU maalein 2-1.

Kilpasarjan osallistujat olivat miesten Kolmosen joukkueita: Ottelut päättyivät: PuiU – TiPS rp. 3-5, MPS/Atletico – Malmin Ponnistajat rp. 5-4, sijat 3 4 PuiU -Ponnistajat rp. 2-3 1-1, finaali TiPS – MPS/Atletico 3-1.

Harrastesarjalaisista SUMU edusti miesten Nelosen tasoa, muut ovat Vitosen joukkueita. Ottelut päättyivät: SUMU – FC KaKe rp. 6-5 2-2, Atletico Akatemia – PuiU/86 rp. 3-5 0-0, sijat 3-4 FC KaKe – Atletico Akatemia 2-3 ja finaali SUMU – PuiU/86 1-2.

Mosa Cupin hyvistä järjestelyistä vastasivat tänäkin vuonna MPS/Atletico ja PuiU.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliEräViikinkien A-pojilla pronssijuhlat Akatemia taisteli divarin sarjapaikasta
Seuraava artikkeliKimmo Pälikkö uhanalaisten lintujen asialla