Ministeri ja perhetapahtuma Alppikylässä

Ministeri Kimmo Tiilikainen tulee tutustumaan Alppikylään ja Helenin lämpövoimalalle suunniteltuun tonttiin. Kuva Teija Loponen

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen eduskuntaryhmä jalkautuu lauantaina kuuntelemaan Alppikylän ja Suurmetsän alueen asukkaita Helenin biovoimalahankkeesta.

Alppikyläläiset ja puistolalaiset vastustavat hanketta ja haluavat päättäjien tietävän, mistä vastustuksessa on kyse. Siksi ministeri ryhmineen viedään kävelylle hanketontille.

Kävelylenkin päätteeksi alueen kyläyhdistykset pitävät katutapahtuman, jossa on tarjolla kulttuuria ja kivaa puuhaa lapsille, nälän voi taltuttaa ostamalla grillistä makkaraa ja samalla tutustua naapurikylän ihmisiin.

Tapahtumassa ovat mukana Puistolan VPK, lapsi- ja perhejärjestö Vesaiset, uusi järjestö Pro Alppikylä, Koillis-Seura, Puistola-Seura sekä mahdollisesti paikallisia urheiluseuroja järjestämässä toiminnallisia pisteitä. Tapahtuma kestää noin tunnin.
-Lähtö lähimetsäkävelylle ministerin kanssa starttaa kello 10 Alppikylänkadun ja Säkkikadun risteyksestä. Sieltä edetään Tattarisuon puoleiseen metsään, siitä hanketontille ja takaisin paluu Alppikylänhuipun kautta ”torille”/ aukealle, jossa on noin tunnin kestävä ohjelmallinen perhetapahtuma, kertoo Pro Alppikylää edustava Sonja Alin.

Teija Loponen