Immolantien koulun tulevaisuus taas auki

Immolantien pienen koulun kohtalo on taas tapetilla. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Pukinmäen peruskoulun sivupisteenä toimivan Immolantien koulurakennuksen määräaikainen vuokrasopimus katkeaa toukokuun lopussa. Sopimusta on tarkoitus jatkaa yhdellä vuodella lukukaudeksi 2018-2019.
Kaupunki järjestää koulun tulevaisuudesta asukasillan torstaina. Paikalle vanhempien ehdotuksia kuulemaan tulee myös opetustoimesta vastaava apulaispormestari Pia Pakarinen. Tilaisuus pidetään Polun talossa (entinen Soinisen koulu) Kenttäpolulla.

Vanhemmat ovat pitäneet asian tiimoilta maaliskuun lopulla jo yhden tilaisuuden, jossa on pohdittu, mitä kodeissa tilanteesta ajatellaan.
Immmolantie 9:ssä sijaitsevassa koulussa opetetaan koulupolun alussa olevia 1.-2. luokan tapaninvainiolaisoppilaita. Koulu toimii yksityiseltä vuokratussa siirrettävässä koulurakennuksessa.
Opetustoimi on väläytellyt koulutilan lakkauttamista vuosien mittaan useamman kerran ja oppilaiden siirtoa Pukinmäen peruskoulun muihin kouluihin, mutta ajatukset ovat hautautuneet kotien vastustukseen. Vanhempien mukaan koulutilaa tarvitaan muun muassa siksi, että lähikoulu on turvallisen matkan päässä ajatellen perheen pienimpiä koululaisia.

Immolantien vuokrasopimus uusittiin edellisen kerran kesällä 2016. Jo tuolloin kaupungin tilakeskus ilmoitti tehdessään vuokrasopimusta kahdeksi vuodeksi, että jatkovuokraus on neuvoteltu lyhyeksi, jotta opetusvirasto voi selvittää siirrettävän koulurakennuksen tarpeen jatkossa. Edellinen vuokrasopimus oli samasta syystä vuoden mittainen.
Nyt voimassa olevan sopimuksen mukaan opetustoimi maksaa tilakeskukselle 232 neliömetrin kokoisesta rakennuksesta vuokraa 4627,61 euroa kuukaudessa. Siitä pääomavuokra on 3652,60 euroa ja ylläpitovuokra 858,40 euroa ja tilakeskuksen asiantuntijapalkkio 0,5 euroa per neliömetri.

Asukasilta to 12.4.2018 klo 17-20 Pukinmäenkaaren peruskoulu, Polun talo, Kenttäpolku 3.

Pirjo Pihlajamaa