EräViikinkien A-pojilla pronssijuhlat Akatemia taisteli divarin sarjapaikasta

A-nuoret voittivat SM-pronssia. Kuva Outi Verronen

Välierissä A-pojat ja Hämeenlinnan Steelers olivat tasanneet otteluvoitot 1-1 ennen Kiirastorstaina pelattua kolmatta ottelua. Vastustaja oli aavistuksen parempi kotiareenallaan vieden ottelun jatkoajalla lukemin 5-4.

Joukkueet kohtasivat jo seuraavana lauantaina Mosahallissa. EV pelasi selkä seinää vasten, sillä välieristä pääsi jatkoon kolmella voitolla. Maaleja nakuteltiin jo ensimmäisessä erässä seitsemän Steelersin viedessä erän numeroin 3-4. Toinen erä päättyi maalittomana, mutta maaleille kertyi vaarallisia tilanteita. Kolmannessa maaliniukkuus jatkui. Jäljellä oli enää reilut neljä minuuttia, kun kotijoukkueen Joonatan Lindholm tasoitti ottelun Perttu Järvisen syötöstä. Erän loppuun kumpikaan ei pystynyt maalintekoon, joten mentiin jatkoajalle. Siellä 14. minuutilla Steelers iski voittomaalin voittaen välierät otteluvoitoin 1-3 ja siirtyen finaaliin. EV lähti pronssiotteluun TPS:aa vastaan.

TPS oli hävinnyt Classicille välierissä otteluvoitoin 1-3, joten pronssiottelusta oli odotettavissa jännitysnäytelmä. TPS aloitti ottelun murskaavasti siirtyen ajassa 2.40 jo 0-2 johtoon. EV:n pelin lamautui hetkeksi, mutta kun Mika Majalahti tykitti pommivedon verkon perukoille ajassa 8.38 Perttu Järvisen syötöstä sai ottelu sai uuden ilmeen.

Toinen erä oli tasainen. TPS kuittasi kaksi kaksiminuuttista ja EV yhden. Ylivoimapelit olivat tehottomia. Erän viimeisellä minuutilla TPS hiljensi kotiyleisön siirtymällä jo 1-3 johtoon.

Kolmas erä oli varsinainen trilleri. Nyt punnittiin voittamisen halu. Muutama minuutti erän alusta alkoi tapahtua, Joonatan Lindholm kavensi lukemat 2-3 Eero Nuutisen syötöstä, mutta TPS kuittasi heti perään. Ottelua oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia, kun EV:n maalikarkelot alkoivat. Se niittasi puoleentoista minuuttiin 3 maalia. Ensin Patrik Laitinen Eero Nuutisen syötöstä, sitten Eero Nuutinen Valtteri Saaren upeasta maalineduslätystä ja lopuksi Mika Majalahti Otto Blomqvistin namupassista. TPS tuli vielä kerran tasoihin. EV siirtyi vielä kerran maalin edelle Joonatan Lindholmin johdolla. Hän rysäytti voittomaalin Patrik Laitisen syötöstä ja TPS oli lyöty. Se yritti vielä kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta, mutta EV hallitsi tilanteen uhrautuvalla blokkaamisella ja sinnikkäillä pallonriistoilla. Summeri soi ja EV oli voittanut A-nuorten SM-pronssia.

Divarin EV Akatemia joutui sittenkin karsimaan sarjapaikasta, koska ÅIF:n ja O2 joukkueen välisen ottelun sopupelirangaistuksia lievennettiin. O2 nousi karsintarajan yläpuolelle tiputtaen Akatemian karsijan paikalle. Akatemia sai vastustajakseen Tikkurilan Tiikerit. Karsinta pelataan paras kolmesta eli kahdella voitolla säilyttää sarjapaikan ja häviäjä putoaa II divisioonaan.

Ensimmäinen kohtaaminen oli Mosahallilla viime lauantaina. Se oli Tiikereiden juhlaa. Se saalisti ensimmäisessä kohtaamisessa voiton selvänumeroisesti 2-6.

Toinen matsi pelattiin Vantaalla Tiikereiden kotiluolassa. Nyt oli Akatemia käynyt tappion syyt läpi ja tuli kentälle uudella ilmeellä tukkien vastustajan pelin. EV johti ottelua jo 0-5 kuusi minuuttia ennen loppua kun alkoi Tiikereiden rynnistys. Se otti riskin ja laittoi veskarin penkille, heitti askiin kuudennen kenttäpelaajan ja aloitti maalin teon nuijien verkon perille 4 maalia viidessä minuutissa. Tilanne oli ajassa 59.22 4-5. Viimeiset 40 sekuntia EV kesti ja menestyksellinen ryöstöretki Vantaalle tasoitti otteluvoitot 1-1. Ratkaiseva kolmas ottelu käytiin maanantaina 9.4. Mosahallilla, jossa Akatemia hävisi Tiikereille numeroin 3-4, pudoten 2. divariin.

Tämän ottelun jälkeen EräViikingit yhdistelmäjoukkueen kausi on paketissa ja se suuntaa katseensa pienen loman jälkeen jo ensi kauteen.

Juhani Nuutinen

Edellinen artikkeliPeltokorpi esitti soraäänen : Kaupunginvaltuusto haluaa maakuntauudistuksen kaatuvan
Seuraava artikkeliMosa Cupin anti: Tukku rankkarinäytöksiä sekä tutut mestarit