Bussilinja 74 halutaan takaisin vanhalle reitilleen Ala-Malmilla

Vappu ja Seppo Turusen kotitaloudessa on myös auto, mutta keskustaan suuntautuvilla matkoilla käytetään yleensä joukkoliikennettä, pääasiassa junaa Malmin asemalta. Kuva Jani Jakonen

Ala-Malmin Ormuspellon ja Teerisuontien alueella kaivataan yhä takaisin bussilinjaa 74, vaikka sen reittimuutos astui voimaan yli puoli vuotta sitten.

Viime elokuun Koillis-Helsingin linjastouudistuksessa bussi 74 poistettiin Ormuspellon alueelta ja tilalle tuotiin bussilinja 69. Sillä ei kuitenkaan pääse Sörnäisiin, Kallioon ja Hakaniemeen.

-Bussi 74 pitää ehdottomasti saada takaisin tänne. Se oli hyvä yhteys, käytin sitä usein Hakaniemeen ja keskustaan. Nyt Hakaniemeen täytyy kiertää. Bussi 69 ei mene lähellekään Hakaniemeä, vaan Töölön kautta Kamppiin, kertoo Ormuspellossa asuva Seija.

Anna Ingman ja Jorma Toiviainen huomauttavat, että nykyään pitää matkustaa ensin bussilla 69 Malmin terminaaliin ja vaihtaa siellä johonkin toiseen bussilinjaan. Toinen vaihtoehto on mennä junalla keskustaan, mutta se on vielä hankalampaa. koska keskustasta pitää sitten jatkaa kolmannella kulkuvälineellä perille Hakaniemeen tai Sörnäisiin.

-Aiemmin bussilla 74 pääsi kätevästi suoraan myös Kinaporin palvelukeskukseen.

Vappu ja Seppo Turunen ovat myös tietoisia siitä, että bussin 74 poistaminen on harmittanut alueen asukkaita.

-Jotkut olivat pahoillaan reittimuutoksesta. Silloin kun me menemme keskustaan, käytämme junaa ja kävelemme Malmin asemalle. Meiltä on sinne noin 600 metriä. Emme koe, että kävelymatka olisi liian pitkä.

-Mutta jos Hämeentielle menee, niin silloin 74 oli parempi. Hämeentielle suuntautuvien matkojen osalta reittimuutos oli huono juttu, Seppo Turunen jatkaa.

Aune Honkanen odottaa Malmin keskustaan menevää pikkubussia 702 Teerisuontien pysäkillä.

-Kyllä harmitti bussin 74 poistaminen täältä. Se meni suoraan Hakaniemeen. Ala-Malmintorilta pääsee Hakaniemeen linjalla 71 mutta se kiertelee ja kestää kauan.

Tapaninkylässä asuva Pirjo Pikkanen käy usein äitinsä luona Ormuspellossa.

-Kyllä bussilinjaa 74 kaivataan takaisin. Se harmitti jo silloin kun se loppui. Bussi tuli tähän suoraan kotoani. Nyt täytyy tulla kahdella eri bussilla ja kiertää Malmin terminaalin kautta. Matkustaminen on muuttunut hankalammaksi.

-Bussi 69 on niin pitkä linja, että aikataulu ei aina pidä paikkaansa, Pirjo Pikkanen sanoo.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliVilkasta aikaa
Seuraava artikkeliMinisteri ja perhetapahtuma Alppikylässä