Ohimenoja

teija loponen

Tänään pidettiin ylioppilaskirjoitusten viimeinen koitos, saamen äidinkielen koe. Kun kokeet ovat vihdoin ohi, alkaa jännityksen vaihe, miten kokeet arvostellaan, mihin arvosanoihin pisteillä yltää. Samanaikaisesti monet jo hakevat jatko-opintoihin ja kesätöihin sekä pohtivat kesää ja lomaa. Näin pääsiäisen alla valtaosa ihmisistä saa nauttia neljän päivän lomaputkesta, tosin vapaalla olevien määrä on selvästi vähentynyt kauppojen aukioloaikojen vapautuessa. Enää ei pääsiäisenäkään keskustassa ole kuin huopatossutehtaassa, vaan vapaata viettävät käyttävät erilaisia palveluita hyväkseen.

Helen järjestää uuden asukasillan lämpövoimalahankkeeseensa liittyen reilun viikon päästä maanantaina. Silloin on mielipiteiden jättöaika kuitenkin jo ohi. Parhaillaan monet alueen asukkaat eri yhdistyksistä keräävät tietoja lähettääkseen mielipiteensä hankkeesta ELY-keskukselle ensi viikon alussa. Uudessa keskustelutilaisuudessa  tullaan varmasti asukkaiden puolelta esittämään runsaasti perusteltuja mielipiteitä siitä, miksi hanke pitäisi unohtaa. Tällä kertaa järjestäjätkin ovat todennäköisesti paremmin perehtyneet alueen oloihin ja suunnitellun voimalan naapureihin. Tiedossa voi nyt siis olla asiakeskeistä keskustelua.

Toivottuakin suunnittelua Puistola-Jakomäki-suunnalla on. Helsinki ja Vantaa tutkailevat yhdessä mahdollisuuksia kunnostaa vanhat hiekkakuopat virkistysalueeksi. Sitäkin tutkitaan, voisiko yksi virkistyksen muodoista olla uimapaikka. Koillisen muutamat uimahallit ovat varsin ylikansoitettuja suosituimpina aikoina, joten hiekkakuoppien uimala tulisi taatusti olemaan suosittu. Tästäkin aiheesta on suunnitteilla huhtikuulle asukasilta, jonka osallistujamäärällä on varmasti merkitystä. Omaa asuinaluetta koskevien keskustelutilaisuuksien ei pidä antaa mennä ohi, vaan osallistua niihin silloin kuin mahdollisuus on. Asukkailla ei päätäntävaltaa ole, mutta mielipiteiden joukkovoimalla voi olla merkitystä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPuistolalaisnuoret loivat näytelmää
Seuraava artikkeliEtelä-Korean delegaatio haltioissaan Longinojasta