A-pojilla tasainen välierän alku

EräViikinkien Henri Luoma (45) ja Valtteri Saari (16) tositoimissa sunnuntain ottelussa. Markus Salmi (72) antaa taustatukea. Kuva Juhani Järvenpää

EräViikingit A-pojat aloittivat välieräottelut viikonloppuna, välierävastustaja Hämeenlinnan Steelers. Välieräotteluparin ensimmäinen matsi pelattiin Hämeenlinnan Elenia Areenalla lauantaina ja seuraava Mosahallilla sunnuntaina. Kumpikin oli vahvempi kotiluolassaan, Steelers voitti lauantaina maalein 5-4 ja EV sunnuntaina 4-3. Otteluparista finaaliin pääsee kolmella voitolla. Toinen välieräpari on Tampereen Classic ja TPS Turusta, jossa voitot myös tasattiin viikonloppuna.

Hämeenlinnan ottelu oli EräViikingeille alusta alkaen hankala. Steelers hyökkäsi erittäin aktiivisesti ja napautti johto-osuman erän puolivälissä. Vastustaja purjehti suoraan sisään keskeltä ja räpsäytti kovalla rannarilla lukemat 1-0. Steelersin kääntöpeli toimi ja se oli reippaammalla jalalla liikkeellä. Kun EV vielä stiblasi pahasti omalla puolustusalueellaan parin minuutin päästä, niin tauolle siirryttiin kotijoukkueen parin maalin johdossa.

Toinen erä oli hieman tasaisempi. Erän ainokaisen maalin tekivät vieraat rangaistuslaukauksesta, jonka Juho Niinikoski upotti verkon perille ammattilaisen ottein. Viimeisessä erässä alkoi tapahtua. Kumpikin joukkue tehtaili erässä kolme maalia, joten Steelers vei ottelun 5-4.

Sunnuntain ottelussa kotijoukkue oli aivan eri maailmasta kuin lauantaina Hämeenlinnassa. Nyt laatikkoon tuli terävöitynyt ja hyvin latautunut EräViikingit, mutta eipä ollut Steelers menettänyt piiruakaan tiukasta peli-ilmeestään. Mosahallilla nähtiin varsinainen tahtojen kamppailu, joka muodostui trilleriksi ottelun kolmannessa erässä.

Ensimmäinen erä mentiin tasalukemissa 1-1. EV:n maalista vastasi upealla kiertorannarilla Henri Luoma. Toinen erä alkoi vieraiden ylivoimalla ja se hyödynsi tilanteen siirtymällä 1-2 johtoon, kun erää oli pelattu 23 sekuntia.

Markus Salmi toi EV:n tasoihin erän viidennellä minuutilla ja Joonatan Lindholm siirsi kotijoukkueen maalin johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin. Steelers oli sitkeällä pelipäällä ja tuli tasalukemiin 3-3 ajassa 29.03. Kotijoukkue jaksoi punnertaa ja nopeatossuista Steelersiä ei päästetty hyödyntämään hyvää juoksupeliään, vaan EV iski iholle jokaiseen vastustajan pelaajaan. Ajassa 34.59 Henri Luoman rannari puhui jälleen ja jykevästi. Kotijoukkue siirtyi maalin johtoon ja alkoi ottelun jännittävin vaihe.

Steelers teki kaikkensa, jotta maalin johto olisi otettu kiinni. Se pelasi kuudella, lisäsi vauhtia ja järjesteli hiuksia nostattavia tilanteita EV:n maalille. Pallo pomppi lähellä maalia, mutta kuitenkin niin kaukana, ettei tasoitusmaalia syntynyt. EräViikinkien rohkea peittopeli ja Otto Rissasen hienot torjunnat toivat EräViikingeille voiton lukemin 4-3.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1. Seuraava kotipeli on Mosahallilla lauantaina 31.3. klo 18.30, liput 5e/2e/jäsenet ja alle 7v 0e. Lisätiedot kaikista EräViikinkien otteluista osoitteesta www.eraviikingit.fi.

Juhani Nuutinen