Eräviikinkien A-pojat SM-välieriin

salibandy a-pojat
Työ on tehty ja matka jatkuu välierissä. Kuva Jarmo Laakso

EräViikinkien A-pojat pelasivat todella tiukat puolivälieräottelut Tampereen Kooveeta vastaan. Ratkaisu eteni aina viidenteen ratkaisevaan otteluun, joka pelattiin Mosahallilla sunnuntaina.  Siinä EV oli vahvempi lukemin 9-4.

EV:n ja Kooveen voitot olivat tasan 1-1 ennen viikko sitten pelattua kolmatta ottelua. Pelikellossa oli viisari kääntynyt vain 15 sekuntia, kun EV:n Eero Nuutinen pamautti johto-osuman Markus Salmen syötöstä. Sama parivaljakko tehtaili muutaman minuutin jälkeen jo lukemiksi 2-0. Kun vielä erän viimeisellä puolikkaalla Joonatan Lindholm ja Markus Salmi maalasivat yhdet börsät, niin ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle numeroin 4-0.

Toinen ja kolmas erä olivat tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta. Koovee nosti hieman aktiivisuuttaan ja teki toisen erän ainoan maalin. EV:n tiukka paketti pysyi ottelun loppuun saakka hyvin kasassa, eikä vierailla ollut mahdollisuutta päästä hätyyttelemään sen johtoasemaa. Viimeisessä erässä Koovee punnersi kahden maalin päähän, mutta illan hattutemppuilija Eero Nuutinen lopetti vieraiden kirin iskemällä illan kolmannen maalinsa muutama minuutti ennen summeria. Hieno voitto kotona lukemin 5-2 ja ottelusarjan voitot EV:lle 2-1.

Eräviikingeillä oli mahdollista katkaista ottelusarja lauantaina Tampereella. Tähän leikkiin eivät Kooveen kaverit suostuneet. Koovee aloitti maalinteon ylivoimalla, kun kolmannes erästä oli pelattu. EV:n Otto Blomqvist piti taistelutahtoa yllä tasoittaen muutaman minuutin kuluttua, mutta sitten Koovee meni menojaan. EV:lle sattui muutama pallonmenetys ja Kooveen kääntöpeli toimi. Se ei erehtynyt tarjotuista paikoista ja maalaili hyvällä prosentilla. Kun Koovee upotti vielä rankkarin, olivat lukemat toisen erän lopulla 5-1. Markus Salmen erän lopussa tekemä maali piti toivoa yllä.

Kolmas erä oli EV:n parasta, mutta Koovee piti tiiviillä puolustuksella vieraat loitolla ja erän maalit tasattiin 2-2, joten Koovee voitti matsin 7-4 ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 2-2.

Ratkaiseva viides puolivälieräpeli pelattiin Mosahallilla sunnuntaina. Nyt oli molemmilla joukkueilla kaikki pelissä. Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti. EV oli hallitsevampi osapuoli pelaten hieman maltillisemmin alakerrassa ja pyrkien luomaan hyökkäyskuvioitaan harkitummin. Koovee pelasi nopeaa kääntöpeliä, joka aiheutti paineita kotijoukkueen puolustukselle. Erän ainokaisen maalin tyylitteli Markus Salmi neljännellä minuutilla, joten tasainen erä kotijoukkueelle numeroin 1-0.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Eräviikinkien liike ja luovuus tulivat esiin. Joukkue maalasi kolme kertaa Kooveen yhtä vastaan ja viimeiseen erään siirryttiin johtoasemassa 4-1. Tämä ei kotijoukkueelle riittänyt. Kolmannessa erässä joukkue nousi sellaiseen lentoon, että välieräpaikka alkoi häämöttää. Seitsemän minuuttia ja EV johti jo 8-2. Tästä ei Koovee enää noussut. Kotijoukkue pelasi aktiivista hyökkäyspeliä, ansoitti Kooveen hyökkäykset keskiviivalle ja blokkasi vastustajan vedot uhrautuvasti. Loppunumerot 9-4 siivittivät EräViikingit välieriin otteluvoitoin 3-2.

Välierävastustaksi EV:lle tulee Steelers Hämeenlinnasta. Otteluparin ensimmäinen kotiottelu on Mosahallilla sunnuntaina 25.3.

Juhani Nuutinen

Edellinen artikkeliEräviikingit ja Indians kolmanteen koitokseen tasatilanteesta
Seuraava artikkeliPuistolalaisnuoret loivat näytelmää