Ala-aste siirtynee vuoden päästä evakkoon

pihlajiston ala-aste
Täydellisen kiinteistö- ja piharemontin yhteydessä koulun pihalle rakennetaan myös lähiliikuntapaikka. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Pihlajiston 40-vuotiaalle ala-asteelle ei ole koskaan tehty kattavaa peruskorjausta. Alustavan aikataulun mukaan se on edessä ensi vuoden syksynä.

Reilun 21,6 miljoonan euron korjaus olisi ohi vuoden 2020 loppuun mennessä. Koulu tarvitsee siksi aikaa väistötilat.
Väistötilat saattavat tulla Viikinmäen sivukoulun viereiselle tontille kahteen kerrokseen, ellei 1,5 miljoonaa euroa halvempaa ratkaisua ilmene.
Remontissa on tarkoitus uusia tiloja ja talotekniikkaa, korjata ulkovaippa yltä ja päältä ja vaihtaa samalla myös ikkunat. Myös piha peruskorjataan viimeisen päälle, ja ulos tulee kaikille avoin lähiliikuntapaikka. Oppilaat ovat saaneet osallistua pihasuunnitteluun.

Ennustusten mukaan lähialueen oppilasmäärät kasvavat vahvasti vuoteen 2025 asti, erityisesti Viikinmäessä. Viikinmäen sivukoulu on jo tupaten täynnä, joten oppilaita pitää ohjata Pihlajistoon, jossa on 230 oppilasta. Molemmissa rakennuksissa heitä on yhteensä 421. Oppilaspaikkoja 668. Pihlajistoon pitäisi mahduttaa vielä noin 240 oppilasta.
Remontin jälkeen opetustoimi maksaa kiinteistötoimelle huomattavasti suurempaa vuokraa. Nyt noin 5 600 neliömetrin tiloista perittävä vuokra on reilu 600 000 euroa vuodessa. Tulevaisuudessa summa on mahdollisesti 1,5 miljoonaa euroa.
Hankesuunnitelma menee vielä kasvatus- ja koulutuslautakunnan sekä kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto hyväksyi hankkeen torstaina.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMLY valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen
Seuraava artikkeliEräviikingit stumppasi runkosarjan voitolla