Tapaninvainiosta Suomen valloitukseen: Sandis syntyi tarpeeseen hoitovapaalla

Sandiksen luojat Lasse Iskanius, Melina Kukkasela ja Joonas Korhonen sekä sylissä Okko.

Kahden pienen tenavan isä, Lasse Iskanius, oli muutama vuosi sitten hoitovapaalla esikoistyttönsä kanssa ja totesi, ettei tiennyt yhtään mitä pienen lapsen kanssa voisi Tapaninvainiossa tehdä. Siitä sai alkunsa lapsiperheille suunnattu tapahtumien verkkopalvelu.

-Olin asunut Tapaninvainiossa jo toistakymmentä vuotta, mutta silti minulla ei ollut hajuakaan, mitä täällä olisi lapsiperheille tarjolla. Googlesta ei ollut apua, ja tieto oli hajallaan leikkipuistojen ilmoitustauluilla, suljetuissa facebook-ryhmissä ja blogeissa. Parhaimmat vinkit tulivat hiekkalaatikkokeskusteluissa muiden vanhempien kanssa, Iskaniuksen Lasse kertoo.

Niinpä nuori isä päätti suunnitella oman verkkopalvelun selvään tarpeeseen, muillekin iloksi ja avuksi.

-Olemme nyt kahden muun pienen lapsen vanhemman, Joonas Korhosen ja Melina Kukkaselan kanssa tehneet iltavapailla, lasten jo nukkuessa, uuden palvelun lapsiperheille nimeltä Sandis www.sandis.co. Nimi juontaa juurensa hiekkalaatikosta. Tavoitteena tehdä moderni perhearkea helpottava ja inspiroiva palvelu ja yhdistää lähialueen vanhemmat uudella tavalla. Sandis on vielä alkuvaiheessa, se avattiin viime keväänä, mutta lähikavereista on käyttö laajentunut jo pääkaupunkiseudulle niin, että meillä käy yli 5000 kävijää ja määrä kasvaa koko ajan, Iskanius iloitsee.

Sandiksesta löytyy kartalta tekemistä, palveluita ja tapahtumia.

-Kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä voi lisätä sinne tapahtumia ja arvostella niitä. Toimenpiteistä käyttäjät saavat pisteitä, jolla voi myöhemmin osallistua kilpailuihin ja lunastaa erilaisia etuja.

Palvelua kehitetään koko ajan iltapuhteena arjen ohessa.

-Meillä jokaisella on pieniä lapsia kotona, ja teemme Sandista heitä silmällä pitäen, mutta myös heidän ehdoillaan, toteaa Iskanius.

Hän lisää, että paikoista voi tehdä helposti myös erilaisia listauksia. Esimerkiksi uudeksi vuodeksi he tekivät pääkaupunkiseudulle listauksen missä järjestetään ilmaisia ilotulituksia lapsille. Nyt laskiaisen alla on tarjolla lista erilaisista talviriehoista. Laskiainen Helsingissä listalta löytyvät muun muassa Koillisen tapahtumista Puksun laskiaisrieha, Laskiaisrieha Latokartanossa, Alppikylän täyttömäki, Suutarinnuppi ja Talvirieha Siltamäen liikuntapuistossa sekä tapahtumia ympäri kaupungin.

Tapaninvainion käyttäjistä Sandis laajeni koko Helsinkin ja pääkaupunkiseudulle.

-Nyt ollaan laajenemassa Suomen suurimpiin kaupunkeihin kuten Turkuun ja Tampereelle ja jatkossa uusien ominaisuuksien ja käytettävyysviilailuiden jälkeen olisi hieno viedä Sandis ulkomaanmatkalle, kertoo Lasse Iskanius tulevaisuuden suunnitelmista.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin sairaala osaksi Hyks:iä
Seuraava artikkeliAsmo Maanselän debyyttiteos esittää korjauksia nykyisen tukijärjestelmän ongelmiin