Nuoret haluavat Puistolaan siistin aseman

Nuoret haluavat siistin ja turvallisen aseman Puistolaan. Alikulkua kunnostettiin jokunen vuosi sitten ja sen seinämiä koristavat nuoret tekemät maalaukset. Kuva Teija Loponen

Ensi viikon tiistaina Puistolassa pohditaan Puistolan ja Tapulikaupungin tulevaisuutta ja niiden kehittämistä kaupungin virkamiesten alustusten pohjalta.

Asukkailla on selviä tarpeita saada Puistolan puolelle lisää päivähoitopaikkoja, väljemmät ja terveet koulutilat lapsille sekä nuorille oma kokoontumistila. Myös seniori-ikäisille halutaan turvata alueelle esteettömiä palveluja.

Nuorilla on nuorisotilan lisäksi toinen toive, joka liittyy sekä Puistolaan, että Tapulikaupunkiin. Se nousi selkeästi esille nuorten omassa vaikuttamisjärjestelmässä, Ruudissa.

Nuorten Ruuti budjettiäänestyksessä viime vuoden puolella toteutettavina aiheina olivat kahvila koululle, kuunteleva aikuinen koululle, E-sports pelitapahtuma, Movies and food noon festival, lajikokeilut, koulujen salit käyttöön, Tattiksen pesupaikka ja asemat siistiksi.

Kysely tehtiin Jakomäen, Puistolan ja Suutarinkylän peruskouluilla ja ehdottomasti suurimman yksittäisen äänimäärän sai aihe asemat siistiksi, jota Puistolan peruskoululaisista äänesti 35 prosenttia oppilaista. Seuraavaksi suurimman äänimäärän, 30 %, sai Jakomäen peruskoulussa Kahvila, jossa nuoret päättää.

Puistolalaisten 295 äänen vyöryn ohella myös Jakomäen peruskoulussa 27 oppilasta, ja Suutarinkylänkoulussa 61 oppilasta halusivat asemat siistiksi.

Asemien siisteyteen liittyy oleellisesti myös niiden kokeminen turvallisiksi, nyt esimerkiksi Puistolan puolelta ei mielellään lähdetä Tapulikaupungin nuorisotalolle, koska suorin kulku olisi aseman alikulun kautta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHyvä valinta
Seuraava artikkeliHarvinainen päätös: Bussilinjan 71 reittimuutos uuteen valmisteluun