Harvinainen päätös: Bussilinjan 71 reittimuutos uuteen valmisteluun

Helsingin seudun joukkoliikenteen liikennöintisuunnitelman 2018-2019 luonnos poiki netissä lähes 300 kommenttia seudun asukkailta. Jopa melkein kolmasosa kommenteista koski Koillis-Helsingin bussilinjaa 71, jolle oli kaavailtu merkittävää reittimuutosta syksystä 2018 alkaen.

HSL:n hallitus huomioi asukkaiden palautteet ja päätti palauttaa linjan 71 reittimuutoksen ja sen mahdolliset vaikutukset muuhun linjastoon uuteen valmisteluun.HSL:n hallituksen päätös on harvinainen, sillä yleensä hallitus hyväksyy HSL:n virkamiesten esitykset sellaisenaan.

Muilta osin joukkoliikenteen liikennöintisuunnitelma hyväksyttiin. HSL:n hallituksen kokous pidettiin 23. tammikuuta.

Alkuperäisen, nyt hylätyn suunnitelman mukaan linjan 71 reitti olisi siirtynyt kulkemaan Hermannin rantatien, Kalasataman keskuksen ja Sörnäisten rantatien kautta.

Palautteissa pääasiassa vastustettiin linjan 71 reittimuutosta. Linjan 71 käyttäjät pelkäsivät reittimuutoksen pidentävän matka-aikaa merkittävästi Hermannin rantatien ruuhkaisuuden takia. Lisäksi vaihtoyhteydet Mäkelänkadun pysäkeille olisivat vaikeutuneet. Palautteissa myös haluttiin säilyttää suora bussiyhteys Kallioon ja Vallilaan. HSL:n mukaan palautetta tuli erityisesti Arabianrannan pohjoisosan asukkailta, joilla on raitiovaunupysäkille pidempi kävelymatka kuin linjan 71 pysäkille.

Nettikommenttien lisäksi HSL:n liikennöintisuunnitelmasta jätettiin myös useita asukasyhdistysten, taloyhtiöiden ja yksityishenkilöiden kannanottoja.

Jan Jakonen

Edellinen artikkeliNuoret haluavat Puistolaan siistin aseman
Seuraava artikkeliNokialaiset ruoskivat Eräviikinkien selkärankaa