Tapanintorilta katosivat vaatekeräysastiat

Maassa lojuu nyt vaatemyttyjä. Uff on hakenut laatikkonsa vuodenvaihteessa, eikä uusi toimija ole tuonut omiaan tilalle. Kierrätyspiste kuvattu viime vuonna, jolloin Uffin laatikot vielä näkyvät oikealla puolen. Kuva Heimo Kuukkanen

Kirkonkyläntien, Vanhan Tapanilantien ja Muuttolinnuntien välisessä kierrätyspisteessä ammottaa kahden metallisen vaatekeräyslaatikon mentävä aukko. Asfaltilla lepattaa hujan hajan jokunen rikottu muovikassillinen vaatteita, joita on tuotu paikalle, vaikka vaatteille ei ole enää lajittelupistettä.

Uffilta kerrotaan, että laatikot on pitänyt hakea pois, koska kierrätyspisteistä vastaava HSY on päättänyt jakaa pääkaupunkiseudun paikat uudelleen, kun alalle on tullut kolmas kerääjä.

– Meidän ja Fidan lisäksi mukaan on tullut Recci-niminen toimija, kertoo Uffin viestinnänsuunnittelija Minna Auravuo.

Uutta on myös se, että yhdessä kierrätyspisteessä saa olla enää yhden toimijan vaatekeräys, kun tähän saakka osassa pisteitä kierrättäjällä on ollut mahdollisuus valita, työntääkö vaatteita Uffin vai Fida Internationalin laatikkoon.

Vaatekeräyslaatikon poistumisesta vinkannut lukija harmittelee, että miksei pisteellä informoida, missä on lähin vaatekeräys.

– Sinne on valittu uusi kerääjä. Meiltä muutti kaikkiaan 58 astiaa. Ei niitä voinut hallita lapuilla, Auravuo pahoittelee.

Fidan verkkosivujen mukaan Vanhan Tapanilantien ja Muuttolinnuntien kulman piste kuuluu heille. Asiakaspalvelun automaattivastaaja kertoo olevansa varattu.

Pirjo Pihlajamaa