Hattelmalantien kaupalle ja kerrostaloille pohjakartta

Kuvassa Hattelmalantien tontin tuore pohjakartta. Kaavasta valmistettava luonnos menee kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi. KUVA HELSINGIN KAUPUNKI

Pihlajistoon vireillä olevasta Hattelmalantie 2:n kaavaprosessista ei kesän jälkeen ole kuulunut, mutta viime viikolla tuli päätös, että asemakaavatyön perustaksi on hyväksytty maankäyttö- ja rakennuslain mukainen pohjakartta.

Kartta kuvaa, minkä kokoisia rakennuksia Hattelmalantien ja Harjannetien vajaan hehtaarin kokoiselle kulmatontille voi tehdä ja mitä niissä voi olla.

Kaupunki on varannut tontin Rakennuskartio Oy:lle ja Graniittiasunnot Oy:lle hintakontrolloitujen omistusasuntojen sekä vapaarahoitteisten senioreille suunnattujen vuokra-asuntojen suunnittelua varten. Toinen talo voi olla 2 000 ja toinen 2 500 kerrosneliömetrin kokoinen. Tontille tulee sijoittumaan lisäksi päivittäistavarakauppa ja muuta liiketilaa 1 200 kerrosneliömetrin verran.

Kahdesta kerrostalosta toinen laitetaan päivittäistavarakaupan päälle ja osa autopaikoista kaupan alapuolelle. Rakennukset ovat kuusi- ja kahdeksankerroksisia. Pohjakartan mukaan talojen energiaratkaisuiksi suositellaan uusiutuvia energiamuotoja, kattoihin ja seinin voi sijoittaa aurinkopaneeleja ja kattoihin viherkattoja.

Kaupungin asemakaavoittaja esitteli hankkeen rakennussuunnitelmia asukkaille viime kesänä. Tarkoitus on täydennysrakentaa tulevan Jokeri-raiteen reunamaa, jotta uudelle joukkoliikennevälineelle riittää kysyntää.

Tontin vuokralaisena yli 30 vuotta ollut Terästarvike Oy on saanut kaupungilta liki 200 000 euron korvauksen, koska vuoteen 2020 voimassa ollut tontin vuokrasopimus on irtisanottu kesken sopimuskauden, ja yhtiön on pitänyt purkaa toimitilansa ja muuttaa muualle.

Pirjo Pihlajamaa

 

Edellinen artikkeliUusi maakuntakaava tähtää vuoteen 2050
Seuraava artikkeliVäki lisääntyy – ja vähenee