Hotelli Malmille tuli poikkeuslupa

Kaupungille toimitetuissa arkkitehdit Soini & Horto Oy:n havainnekuvissa hotelli Malmi näyttää tältä. ARKKITEHDIT SOINI & HORTO OY

Malmin ympäristöön visioiduista aivan uusista hotelleista on kohti toteutumista etenemässä Malmin kauppatien ja Kotinummentien kulmaan suunniteltu hotelli. Hotelli Malmi -nimiselle rakennukselle on myönnetty asemakaavaa koskeva poikkeuslupa torstaina.

Hotellihankkeen takana on vilppulalainen Kiinteistö Oy Päärata. Yhtiö on saanut poikkeusluvan 5 000 kerrosneliömetrin hotellirakennukselle, joka poikkeaa asemakaavasta siten, että rakennus sijoittuu Malmin kauppatien suuntaisena osin rakennusalojen ulkopuolelle ja poikkeaa osin kerrosluvultaan asemakaavassa määrätystä.

– Olemme omistaneet tontin noin kymmenen vuotta. Siihen on aiemmin ollut suunnitelma 7-kerroksiselle toimistotornille, joka oli vähän utopistinen. Nyt rakennus madaltuu samaan tasoon muiden rakennusten kanssa, kertoo Kiinteistö Oy Pääradan hallituksen puheenjohtaja, rakennusinsinööri Pertti Lahtinen Vilppulasta.

Viisikerroksiseen hotelliin on tulossa noin 130 huonetta.

– Tontti on ollut vähän rikkana kaikkien silmäkulmassa, kun se on niin epämääräinen. Toimistotornille ei ole ollut kysyntää, mutta nyt olemme löytäneet yhteistyötahon, joka on kiinnostunut hotellista. Nimiä en voi vielä sanoa, kun papereita ei ole vielä tehty, sanoo Lahtinen.

Hän kertoo, että hanke on mennyt eteenpäin hyvässä yhteisymmärryksessä naapuruston ja kaupungin virkamiesten kanssa.

Nyt saatu poikkeuslupa ei koske itse rakentamista, vaan sille pitää hakea erillinen lupa.

– Tärkeintä olisi aloittaa rakentaminen jo ensi kesänä. Paikka on hyvien kulkuyhteyksien varrella. Siinä on hotellille kysyntää, ja autolla helppo tulla. Erikoista, että Tikkurilassa on paljon hotelleja, mutta Malmilla ei, toteaa Lahtinen.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliValot ja pimeys
Seuraava artikkeliMelulle altistuvien määrä putosi laskentamenetelmän takia