Siltamäkeen lisää bussivuoroja, Latokartanosta vähennetään

KUVA JANI JAKONEN

Latokartanon bussilinjan 78 vuoroväliä aiotaan harventaa siten, että ensi syksystä lähtien linja liikennöi arkisin ja lauantaisin päiväliikenteessä 20 minuutin välein. Nykyisin vuoroväli on 15 minuuttia.

Vuorojen vähentäminen on kirjattu HSL:n liikennöintisuunnitelman 2018-2019 luonnokseen, jota asukkaat voivat kommentoida HSL:n nettisivulla 7. tammikuuta saakka.

HSL perustelee vuorojen harvennussuunnitelmaa sillä, että linja 78 voidaan tahdistaa paremmin linjojen 57 ja 506 kanssa niiden yhteisellä reittiosuudella Latokartanon ja Vanhankaupungin välillä. HSL:n mukaan bussilinja 78 ei ole nykyisin liian ruuhkainen, joten vuoroväliä voidaan harventaa.

Liikennöintisuunnitelman luonnoksen mukaan lisää bussivuoroja on luvassa Suutarilan ja Siltamäen bussilinjalle 611. Sen vuoroväli arjen päiväliikenteessä tihenee 20 minuutista 15 minuuttiin.

Suutarilan, Siltamäen ja Malmin bussilinja 79 alkaa liikennöidä lauantaisin nykyisen 15 minuutin sijasta 10 minuutin välein. Muutos parantaa liityntäyhteyksiä Siltamäestä ja Suutarilasta Malmin ja Puistolan juna-asemille.

Malmin läpi liikennöivän runkobussilinjan 560 sunnuntain päiväliikenteen vuoroväli tihenee 15 minuutista 10 minuuttiin. HSL:n mukaan 560 on sunnuntaisinkin suosittu. Lisäksi Viikin linjalla 506 alkaa sunnuntailiikenne.

HSL:n hallitus käsittelee liikennöintisuunnitelmaa 23. tammikuuta.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliEsitys kaupunginhallitukselle: Kolme yhdistystä saa, kolme jää ilman avustusta
Seuraava artikkeliSalibandynäytös Mosalla osoitti: Lahjat eivät häviä ja taidot eivät ruostu