Salibandynäytös Mosalla osoitti: Lahjat eivät häviä ja taidot eivät ruostu

Alumniottelun parhaina palkitut, Eräviikinkien liigajoukkueen Roni Laasonen, vas, löi kättä alumnijoukkueen legenda Harri Forstenin kanssa. Janit Kukkola ja Helenius, oik, olivat kaksi muuta palkittua. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Eräviikingit tarjosi miesten salibandyliigan joulutauolla yleisöön menevän lajinäytöksen Erätien Mosahallissa. Liigajoukkue isännöi kaukalossa alumnijoukkuetta, joka koostui nimekkäistä, kokeneista sekä taitavista ex-eräläisistä ja SSV-läisistä huippupelureista.

Alumniottelu täytti Mosahallin. Yleisön ei nyt tarvinnut jouluhengessä jännittää, pisteitä ei jaettu. Tarjolla oli nautinnollisia pelikuvioita, joista vastasi lähinnä entisistä suomen- ja maailmanmestareista koostunut sinipaitainen ”starajoukkue”.

Etenkin ottelun toiseen ja kolmanteen erään lämmenneet veteraanit virittelivät näyttäviä syöttökuvioita EräV:n liigajoukkueen maalivahti Santtu Stranbergin tontin edustalla. Näytöksistä vastasivat muun muassa sellaiset säbätaiturit kuin Mikael Järvi, Harri Forsten, Jani Helenius, Pasi Laitila, Santtu Manner, Juho Järvinen ja moni muu. Vain lajin supersankari Tero Tiitu puuttui.

Ottelun avauserä oli rutinoituneen EräV:n liigajoukkueen, päättyen 5-0. Tauolla viime keväänä menestyksekkään peliuransa huipulla  päättänyt Mikael Järvi lupasi juontaja Jyri Kivimäelle, että liigapelurit eivät tiedä, ”että me isketään”.

Ja näin kävi! Ensin muun muassa Erässä kuusi kautta pelannut Jani Helenius niittasi takatolpalta maalin. Lauri Lehtonen tekaisi alumnijoukkueen toisen rysän 9:n kauden Erän liigamiehistön kokemuksellaan. Näin starat veivät erän 2-1.

Päätöserän ainoan maalin ja toisen koko ottelussa teki Roni Laasonen, joka palkittiin liigamiesten parhaana yhdessä kippari Jani Kukkolan kanssa. Näin viihdyttävä salibandynäytös päättyi numerollisesti 7-2.

Alumnijoukkueen palkitut olivat lääkäri ja salibandyikoni Harri Forsten ja totutusti Mosan hallissa aina hyvin viihtyvä Helenius.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliSiltamäkeen lisää bussivuoroja, Latokartanosta vähennetään
Seuraava artikkeliHeti alkuvuodesta kivoja lastentapahtumia