Heti alkuvuodesta kivoja lastentapahtumia

Flamenco käy aivan nuoriltakin!

Malmitalossa on tammi-helmikuussa monenlaista taide-elämystä tenaville ja vähän vanhemmillekin lapsille. Lisäksi on koko perheille suunnattuja tapahtumia ja maksuttomia Skidikino ja koululaisten IP-Kino –esityksiä, joihin tulee varata paikat etukäteen.

Tuula Pere tuo Malmitalolle Timo Taskuravun joella. Kyseessä on Tuula Peren lastenkirjojen kuvitusnäyttely, jossa sukelletaan joen pohjaan ja kohdataan Timo Taskurapu ja hänen ystävänsä.
Esillä on myös valikoima kirjailijan muita satukirjoja sekä eri taiteilijoiden niihin tekemiä kuvituksia. Näyttelyn yhteydessä järjestetään satutunteja, työpajoja ja muuta hauskaa.
Näyttely löytyy Malmitalon parvelta 15.1.-28.2., ja se on avoinna arkisin 9–20 ja lauantaisin 9–18.

Pomppulinnan kreivi ja Mielen Avaruus on koko perheen maailmanmusiikkiyhtye, joka esittää uuden levynsä Mielen Avaruus kappaleita. Luvassa on tyylilajien kirjo räpistä kuubalaiseen karnevaali-congaan.

Maksullisen konsertin kesto on noin 45 min, siinä ei ole väliaikaa. Kaikenikäisille suunnattu konsertti koetaan lauantaina 20.1. klo 15.

AEIOU:n Kehoko on moniaistinen taideteos kehon toiminnoista. Esityksessä yhdistellään nukketeatteria, taidenäyttelyä ja leikin rakenteita. Lapset pääsevät erikoislääkäri Ruven johdattamina muun muassa ryömimään paksusuolessa, vierailemaan majoituspalvelu Kohdussa ja täyttämään tyhjän pään ajatuksilla.

Kehokoa suositellaan 3-8-vuotiaille, esityksen kesto on noin 40 minuuttia. Paikkavarauksia saa tehdä 8.1. alkaen perjantain 2.2. klo 9, 10 ja klo 12 maksuttomiin ryhmäesitykseen, maksullinen näytös, 6 e, on lauantaina 3.2. klo 13.
Vähän erilaista vauhtia nähdään, kun Helsingin XX Flamencofestivaalin lasten ja nuorten juhlaesitys tuo vauhdikkaita ja värikkäitä flamencoryhmiä estradille eri puolilta Suomea.
Esiintyjiä on pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta ja Lohjalta.
Mukana ovat myös tanssija Elina Robinson, laulaja Anna Murtola ja kitaristi Juho Koskimies osallistavalla flamencoesityksellään ”Los Zapatos Mágicos”.
Sunnuntaina 4.2. on maksullisen salitapahtuman, 90 min., lisäksi maksutonta aulaohjelmaa ja flamencotanssiopetustuokioita kello 13–14.45 välillä.

Heti helmikuun alussa 7.2. -10.2. Malmitalossa vierailee Kastor & Pollux, jonka esityksen keskiössä on mielikuvituksen villi ja kesytön maailma. Mielikuvitus voi kääntää kaiken tutun aivan päälaelleen. Kastor&Pollux tarjoaa sekä maksuttomia ryhmäesityksiä, että maksullisia näytöksiä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSalibandynäytös Mosalla osoitti: Lahjat eivät häviä ja taidot eivät ruostu
Seuraava artikkeliValot ja pimeys