Värivalot vilkkuvat Jakomäen alikulkutunnelissa

Joulun kunniaksi alikulku hehkuu punaisena. Kuva Jani Jakonen

Värivalojen täyttämä alikulkutunneli tuo piristystä vuoden pimeimpään aikaan Jakomäessä. Lahden moottoritien alittavassa alikulkutunnelissa vilkkuvat punaiset värivalot melkein kuin discossa.

Värivalojen lisäksi tässä Koillis-Helsingin kenties erikoisimmassa alikulkutunnelissa on alueen lasten ja nuorten kanssa toteutettua ympäristötaidetta.

Värivalot syttyvät automaattisesti iltapäivisin kun ulkona alkaa hämärtää. Ohikulkijat kehuvat väriloistoa.

-Ei ole yhtään liian räikeää.

-Tosi upeaa.

Yksi jalankulkija arvelee, että värivalot lisäävät viihtyisyyttä ja saattavat ehkäistä ilkivaltaa.

Ohikulkijoiden mukaan Lahdenväylän alittavassa tunnelissa on ollut vilkkuvia valoja jo pitkään, mutta aiemmin ne ovat olleet eri värisiä kuin nyt. Ilmeisesti joulun kunniaksi tunnelissa on nyt vilkkunut paljon punaista ja jonkin verran vihreää valoa.

Jakomäen ja Alppikylän yhdistävässä jalankulkutunnelissa on ollut urbaania katutaidetta vuodesta 2013 lähtien. Ensimmäisessä taideprojektissa tunneliin syntyi sarjakuvamaisia keraamisia laattateoksia. Toinen taideprojekti päättyi viime lokakuussa ja siinä tunneliin syntyi teräksestä valmistetut taidelaatat. Tunnelin keraamiset taideteokset siirrettiin esille Jakomäen peruskouluun ja Jakomäen uimahalliin. Alikulkutunneli sai vuonna 2013 nimen Broda.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliTulevaisuuden visio: Keskustaan matkustavien vaihdettava pikaratikkaan tai junaan
Seuraava artikkeliPuistolan palloiluhallin remontti vihdoin valmis