Puistolan palloiluhallin remontti vihdoin valmis

Sulkapallokentän takana sijaitsevat uudet squash-kentät. KUVA TEIJA LOPONEN

Kesäkuussa käynnistynyt Puistolan palloiluhallin remontti on pientä viimeistelyä vaille valmis.  Laajentunut palloilulajien halli saa uudistuksen myötä myös uuden nimen, Helsingin Mailapelikeskus.

-Avaruus ja valoisuus ovat tosi upea uusi juttu, tietysti myös uudistuneet ja laajentuneet tilat, esittelee hallipäällikkö Saara Schauman kiitellen remontin lopputulosta.

Sulkapallohallia laajennettiin niin, että sulkapallokenttiä saadaan maksimissaan käyttöön yhdeksän. Tapanilan urheilukeskukselta uuteen mailapelikeskukseen siirtyi kaksi squash-kenttää ja lisäksi entisen yhden pingiskentän rinnalle saatiin kaksi uutta.

Neljäs mailapelilaji on entuudestaan tuttu tennis.

-Laajennettujen pelikenttien ansiosta täällä voi jatkossa järjestää sekä virallisia sulkapallokisoja että myös nelimailapelin racketlon-kisoja, iloitsee Schauman.

Kisoja varten hallin yläkertaan on tehty katselu- ja kahviotila, jossa tulee olemaan alakerran lailla B-oikeudet. Sulkapallopuolelle on rakennettu lisäksi huoltoparvi, joka on samalla 38 hengen yleisötila kisoissa.

Mailapelien lisäksi on edellytykset koripallon peluuseen. Golfsimulaattori säilyy yläkerrassa, johon tulee myös liikuntatila.

-Siellä voisi pitää iltapäiväkerhoa ja vetää joogaa tai jotain vastaavaa, pohdiskelee hallipäällikkö.

Tässä tilaussaunan takanassa olevassa monitoimitilassa voidaan myös pitää kokouksia tai se voi toimia kisoissa lämmittelytilana. Schauman kertoo, että kaikkiin tiloihin on tarvittaessa omat kulkuväylät, jottei toisten harjoittelu häiriinny.

Palloiluhallin käyttäjäkunta on ollut varsin miesvaltaista, sen vuoksi miehet saivat nyt laajennetut ja uudistetut pukuhuoneet, lisää suihkuja ja uusitun saunan. Myös naisten pukuhuonetta on laajennettu ja remontoitu.

-Pingis on aika lailla mies- ja nuorisovaltainen laji, joka on kasvattanut suosiotaan. Tennis- ja sulkapallovalmennuksessa käy paljon myös naisia ja lapsia, Saara tietää.

Remontin myötä aulatila on laajentunut, ja se on isojen ikkunoiden ja lasiovien vuoksi valoisampi.

-Nyt täältä näkee jopa ohiajavat junat, Saara Schauman iloitsee.

Laajentuneeseen aulaan on suunniteltu Pro Shop, jonka telineet olisivat liikuteltavissa.

-Eli kaikista tiloista on pyritty nyt tekemään mahdollisimman monikäyttöiset, jotta edellytykset erilaisten kisojen järjestämiseen olisivat hyvät. Ja käyttää näitä tilojamme myös viereinen Medialukio niin liikuntatunneilla kuin vanhojen tansseissakin, hallipäällikkö lisää.

Yksi suurimmista liikuttajista on Lähiöliikunta, jonka jumpissa voi parhaimmillaan olla jopa 70 henkilöä samanaikaisesti.

-Meillä kävijäkunta on iältään pääsääntöisesti 5-83 –vuotiasta, siis varsin laajalla ikähaarukalla täällä liikutaan. On hauska seurata esimerkiksi senioriporukoita, jotka pelin jälkeen jäävät tähän kahvittelemaan ja seurustelemaan. Kaiken kaikkiaan täällä näkee paljon iloisia ihmisiä ja se on saanut minutkin pysymään työssäni, kertoo Haaga-Helian matkailulinjan käynyt ja tenniksen senioriliigaa pelaava hallipäällikkö Schauman.

Palloiluhallissa on voinut remontinkin aikana rajoitetusti pelata. Varsinaiset avajaiset pidetään helmikuun alussa, kun kaikki on varmasti valmista.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVärivalot vilkkuvat Jakomäen alikulkutunnelissa
Seuraava artikkeliUudenvuodenmuistoja Wanhasta Puistolasta