EV Akatemia ja A-nuoret tauolle tappioiden siivittäminä

EV A-nuoret kohtasivat Mosahallissa valkopaitaisen M-Teamin. KUVA JARMO LAAKSO

Divaria ja SM-sarjaa on nyt pelattu puoliväliin. EräViikinkien Akateemikot ovat divarin sarjataulukossa häntäpään 12. ja A-nuoret porskuttavat SM-sarjassa sijalla 4.

EV A-nuoret saivat keskiviikkoillan otteluun vieraaksi M-Teamin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen alkusyksyllä avasi molempien SM-sarjan ja siitä pelistä voiton kampesi EV lukemin 3-5. Nyt tiimillä oli revanssin paikka. Tiimi oli parantanut peliään huomattavasti sarjan edetessä. Ensimmäinen erä mentiin kuitenkin täysin kotijoukkueen komennossa ja M-Teamin passiivinen pelaaminen antoi vastustajalle aikaa ja tilaa rakennella mielin määrin hyökkäyksiään. EV vei ensimmäisen erän selkeästi 5-1.

Toiseen erään tuli räväkkä ja nopealiikkeinen M-Team. Se nosti heti erän alussa karvauksen vastustajan puolustusalueen puoleen väliin ja välillä jopa takalautaan saaden näin EV:n pelinrakentelun vaikeuksiin.

Kotijoukkueen avauspeli jäi piippuun ja nalli oli märkää harvoissa vetopaikoissa. Tiimi aktivoi myös puolustuspelaamistaan ja oli heti iholla kiinni, kun EV sai pallon yli puolen kentän. Vierasjoukkue teki sen, minkä kotijoukkue teki avauserässä. Voitti erän 1-5, joten kolmanteen erään siirryttiin tasalukemissa 6-6.

3. erä alkoi kotijoukkueen tehokkaalla pyörityksellä. Syötöt napsahtelivat kohdilleen ja pallonhallinta oli selkeästi EV:n hallussa. Ottelun edetessä pelitapahtumat tasoittuivat ja joukkueet löysivät paremmin oman pelinsä. Maaleja tehtiin tasatahtiin. Kotijoukkue aloitti maalinteon ja tiimi tasoitti. Näin edettiin tilanteeseen 8-8. Kotijoukkue otti harmittavan jäähyn, kun ottelua oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia ja tämä kostautui. M-Team iski ylivoimalla joukkueen johtoon ensimmäisen kerran koko ottelussa. Johto 8-9 piti loppuun saakka ja ”stadin derbyssä” M-Team tasasi voitot.

Ottelua sävyttivät melko runsaat jäähyt, joten pelistä muodostui rikkonainen. Tämän hyödynsi vierasjoukkue. Se teki ylivoimalla neljä maalia viiden EV jäähyn aikana, ja EV teki yhden maalin tiimin kolmen jäähyn aikana. Tämä oli ottelun yksi ratkaiseva tekijä.

Akateemikot matkustivat viikonloppuna Poriin ja Joensuuhun. Lähtökohtana oli, että kuuden ottelun tappioputki katkaistaan ja siirrytään voittojen tielle. Suunnitelma piti puoliksi. Kumpikin ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasan, mutta molemmista matseista tuli jatkoaikatappio. Porin Karhut olivat parempia 5-4 ja Josba Joensuusta numeroin 4-3.

Akateemikoille joulu ei siis tullut etuajassa, mutta varsinaisen peliajan tasapelit toivat matkalaisten tuohikontteihin kaksi sarjapistettä ja valoi uskoa voitokkaisiin peleihin vuonna 2018.

EV Akatemian seuraava kotipeli Tikkurilan Tiikereitä vastaan on Mosalla 10.1.2018 klo 18.30 ja A-nuorten vieraaksi saapuu SPV Seinäjoelta 13.1. klo 18.30.

Juhani Nuutinen