Nuorten taitelijoiden ensinäyttely

Taiteilija Tiina Hallakorpi kertoo näyttelyn teoksista, vieressä on tilaisuuden avanneut kirjastonjohtaja Leena Sallas. KUVA TEIJA LOPONEN

-Taidenäyttelyissä on aina avajaiset, joissa on puheita, tarjoilua ja lehdistö paikalla, niin on täällä meillä Jakomäen kirjastossakin, totesi kirjastonjohtaja Leena Sallas Leikkipuisto Jakomäen lasten taidenäyttelyssä.

Taideyhdistys Lila ry:n taiteilija Tiina Hallakorpi on vetänyt Jakomäen leikkipuistossa avointa kuvataideryhmä Sotkua koko syyskauden Jakomäen taidekuurin nimissä.

Kuvataideryhmässä kävi leikkipuiston lapsia pienissä ryhmissä tekemässä taidetta, aiheena olivat kalat. Lapset saivat aina tiettyjä värejä käyttöönsä, joista he väripaletilla sekoittivat haluamiaan sävyjä ja maalasivat niillä haluamansa muotoisia kaloja. Lapsille oli hankittu vanhat lääkärintakit taiteilijatakeiksi, jotta tunnelma olisi aito ja vaatteet pysyisivät siisteinä.

-Olen todella iloinen ja ylpeä siitä, että saimme teidän ensinäyttelynne tänne jakomäkeläisten yhteiseen tilaan kirjastoon, totesi kirjastojohtaja Sallas puheessaan.

-Tämä on siis tilataideteos, monesta eri osasesta koostuva taideteos, joka on suunniteltu tiettyyn paikkaan. Ja nyt kun katselette kalojen sijoittelua ympäri kirjastoa, ymmärrätte, miksi niitä tehtiin eri värisinä, totesi ryhmää vetänyt Hallakorpi omassa puheessaan.

Hallakorpi lisäsi, että ryhmäläisillä oli vielä yksi tehtävä: keksiä nimi taideteokselle. Eri ehdotuksia yhdistelemällä siitä tuli Jakomäen taidekalapolku.

Vielä kolmannen puheenvuoron piti leikkipuiston edustajana Jesse Karhu, joka kertoi taidekerho Sotkun olleen mainio lisä leikkipuiston toimintaan ja että lapset olivat todella mielellään siihen osallistuneet.

-Tämä on kaikille lapsille ensimmäinen taidenäyttely, jossa he käyvät ja kaiken huipuksi he ovat itse näyttelyn taiteilijoita. Tästä kaikesta me haluamme kiittää kerhon ohjaajaa Tiina Hallakorpea. Kukkien ojentajia oli vaikea valita, kun kaikki olisivat sen tehtävän halunneet, lisäksi Karhu puheensa päätteeksi.

Hallakorpi oli otettu saamastaan amarylliksestä ja kiitteli sen olevan lempikukkansa.

Kun näyttelyn virallisuudet olivat ohi, tuotiin mehut ja piparit pöytään ja niitä nautiskellen saivat nuoret taiteilijat etsiä omia töitään seiniltä. Osa oli tehnyt useamman kalan, osa vain yhden.

Lasten tekemä Jakomäen taidekalapolku on kirjaston seinillä esillä ainakin joulukuun loppuun saakka. Sen jälkeen työt palautetaan tekijöilleen.

Jakomäen taidekuuriin sisältyvän taidekerho Sotkun toiminta jatkuu kevätkaudella, seuraavien töiden aihe on vielä suuri salaisuus.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliEräViikinkien yhdistelmäjoukkueella kiireinen peliviikko
Seuraava artikkeliPuistolan leijonien lahjoitus yllätti: Olin ihan äimän käkenä!