Malmitalon lipunmyyntiin raju supistus

malmitalo
Vielä ehtii viikon verran ostaa lippuja Malmitalossa lipunmyynnin tutulta asiakaspalvelijalta. KUVA KATJA KINNUNEN

Malmitalon lipunmyyntipisteen toiminta nykyisellään lopetetaan. Helsingin kulttuuripalvelupäällikkö Stuba Nikula kertoo, että lipunmyyntitoiminta tulee useimmissa kulttuuritaloissa supistumaan muutamaan tuntiin ennen illan esitystä.

Kulttuuritaloista lopetettiin noin vuosi sitten Ticket Masterin palvelut ja tehtiin sopimus Lippu.fi:n kanssa. Jatkossakin liput myydään Lippu.fi:n kautta, mutta myynnissä pyritään siirtymään yhä enemmän verkkoon.

-Lipunmyynti henkilöpalveluna supistuu muutamaan tuntiin päivässä muissa kulttuuritaloissa, paitsi Vuotalossa. Sekin kyllä tulee todennäköisesti tämän kehityksen perässä, Stuba Nikula arvelee.

Nikula myöntää, että Malmitalolla lipunmyynti on ollut vilkasta ja sen kävijäkunta on selkeästi vanhempaa väkeä, jolle asiakaspalvelu on ollut tärkeää.

-Kokonaan ei asiakaspalvelusta luovuta, vaan aukioloa supistetaan, hän muistuttaa.

Todennäköisesti vuoden alusta nykyisten yhdeksän lipunmyyntiä tehneen työntekijän työnkuvat tulevat muuttumaan.

-Kaupungin strategian mukaisesti ketään ei irtisanota, vaan heille pyritään löytämään muuta työtä organisaation sisältä. Töitä siis löytyy, mutta ei lipunmyynnissä, Nikula toteaa.

Malmitalon kanta-asiakkaille ”oma” lipunmyyjä on ollut arvokas ja arvostettu palvelu. Hän on vinkannut kausilippujen oston alkamisajankohdat ja neuvonut sopivien esitysten löytämisessä.

Näillä näkymin muita muutoksia Malmitalon toimintaan ei ole tiedossa.

-Malmitalosta jäi eläkkeelle pitkäaikainen tuottaja Risto Räty, jonka tehtävää hoidetaan nyt väliaikaisjärjestelyin. Paikan vakituinen täyttäjä on vielä auki. Jo tapahtunut muutos on sekin, että ennen kulttuuritalojen johtajilla oli kaksi taloa vastuullaan, nyt jokaisella talolla on oma nimetty johtajansa ja Malmitalolla siis jatkaa Antti Manninen, Stuba Nikula selventää.

Nikulan mukaan jotain yhtenäistämistä esimerkiksi toimintatapojen suhteen talojen välillä tullaan todennäköisesti vielä tekemään, mutta ne toimet ovat vielä päätöksiä vailla.

Malmitalon kotisivuilla todetaan lipunmyynnin olevan suljettu ainakin 21.12.2017-2.1.2018.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliViikinmäen ruokakaupan rakennustyöt käyntiin
Seuraava artikkeliEräViikinkien yhdistelmäjoukkueella kiireinen peliviikko