EräViikinkien yhdistelmäjoukkueella kiireinen peliviikko

Akatemian tiukka puolustus ei riittänyt SB Vaasaa vastaan. Kuva Juhani Nuutinen

Marraskuun viimeinen viikko sisälsi neljä ottelua EräViikingit Akatemialla ja A-nuorilla. A-nuoret kohtasivat vieraissa Westend Indiansin (3-6) ja kotona Tampereen Classicin (0-1 rl). Akateemikoilla oli kaksi kotiottelua. Vastaan asettuivat Loviisan Tor (4-6) ja SB Vaasa (7-8).

Savotan purkamisen aloittivat EV A-pojat Espoossa Westend Indiansin vieraana. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä ja ainoat tilastomerkinnät kuittasi Indians kahdella jäähyllään. Toinen erä alkoi Indians pelaajan vielä istuessa jäähypenkillä. EV hyödynsi sen tekemällä avausmaalin. Tämä vilkastutti selkeästi peliä. EV oli tehokkaampi ja muutamassa minuutissa vieraat johtivat jo 3-0.

Molemmat tekivät vielä erän loppupuolella maalit, joten ratkaisevaan kolmanteen erään siirryttiin vieraiden johdossa 1-4.

Toisen erän karkumatkaa Indians ei enää saavuttanut. Isäntä taisteli sinnikkäästi, mutta paukut eivät riittäneet sarjapisteiden saalistukseen. Kolmas erä pelattiin tasan 2-2, joten sarjapisteet matkasivat Mosalle lukemin 3-6.

Keskiviikon ottelusta Tampereen Classicia vastaan muodostui historiallinen. Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät molemmat 0-0. Paremmuus ratkaistiin rankkarikisassa, joka ratkesi vasta kahdeksannessa parissa Classicin vieden voiton 1-0. Näin vähämaalista ottelua SM-salibandyssa ei ole kuuna päivänä pelattu. Vedot kopsahtelivat tolppiin ja ylärimoihin, mutta verkon perälle palloa ei saatu kertaakaan. Tästä pitivät myöskin huolen ottelun maalivahdit, jotka venyivät parhaimmillaan maagisiin suorituksiin.

Classicilla oli paikoitellen pallonhallinnan kautta paremmin matsi puikoissa, mutta EV sai myös omat myllytyksensä vastustajan päähän. Hiuksia nostattavan jännittävä ottelu päättyi lopulta vieraiden voittoon, mutta katsojat olivat nähneet harvinaisen salibandyottelun.

EV Akatemian vieraaksi saapui alkukauden vahvasti pelannut Loviisan Tor. Vahvuus näkyi jo ensimmäisessä erässä Torin aktiivisena karvauksena. Akatemia ei saanut avattua peliä ja oli hieman vaikeuksissa koko erän. Muutaman minuutin pelin jälkeen vieraat tekivät avausmaalin. Tor pelaajan todella vihainen kuti puolen kentän tietämiltä rysän alanurkkaan yllätti Akatemian veskarin.

Kotijoukkue pääsi erän loppupuolella peliin sisään ja pystyi luomaan vaarallisia maalipaikkoja, mutta tilastomerkintöjä ei saatu. Loviisa iski vielä erän loppuun maalin, joten tauko alkoi vieraiden johdossa 0-2.

Toiseen ja kolmanteen erään joukkueet saivat kunnon pöhinää. Kotijoukkue aktivoitui taistelemaan jokaisesta pallosta ja vetoja lisättiin sekä hyökkäyksiä tehostettiin, mutta niin teki vastustajakin.  Peli päättyi 4-6.

Akateemikot vetivät lauantain happea ja sunnuntain ottelussa vastaan asettui väkivahva SB Vaasa. Vaasan veri ei vapissut, vaan vieraat laittoivat heti alusta jalalla koreasti ja akateemikot joutuivat seuraajan rooliin. Läpi ottelun vaasalaiset olivat vahvempia kaksinkamppailuissa. EV sai oman pelinsä kuntoon ottelun vanhetessa ja peli tasaantui, mutta Vaasan ensimmäisen erän maalin johto piti loppuun asti.

A-poikien seuraava ja samalla viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa pelataan Mosalla keskiviikkona 13.12. klo 18.30. Vieraaksi tulee M-team, joten alkukausi päättyy hienosti ”stadin derbyyn.

Juhani Nuutinen

Edellinen artikkeliMalmitalon lipunmyyntiin raju supistus
Seuraava artikkeliNuorten taitelijoiden ensinäyttely