Itsenäisyyspäivän ohjelmaa lähellä

Lipunnostotilaisuudet järjestetään aamuyhdeksältä Puistolan torilla ja Pukinmäen VPK:lla. Kuva Teija Loponen

Suomen satavuotisjuhlinnan voi aloittaa arvokkaasti osallistumalla paikallisiin itsenäisyyspäivän lipunnostoihin tai yleisötapahtumiin.

Puistolassa nostetaan lippu salkoon itsenäisyyspäivänä aamulla kello 9 Puistolan torilla. Puheen pitää aluepastori Raija Närhi. Lipunnostotilaisuuden jälkeen on tarjolla kirkkokahvit Puistolan kirkolla. Hartaudessa klo 9.30 esiintyy jousikvartetti Pyrhönen Ensemble. Lausuntaa esittää Veijo Hattula. Tilaisuuden järjestävät Puistolan Omakotiyhdistys ja Malmin seurakunta.

Pukinmäki-Seuran ja Pukinmäen VPK:n järjestämä itsenäisyyspäivän ohjelma käynnistyy lipunnostolla kello 9 Eskolankujalla VPK:lla, jossa lipunnoston jälkeen on puhetta, ohjelmaa sekä kahvitarjoilu. Lippupuheen pitää seuran sihteeri, kotiseutuneuvos Tero Tuomisto ja juhlapuheen VPK päällikkö Kimmo Ruusuvuori. Musiikista vastaavat Eva Kasvio ja Hannu Jylö.

Malmin työväentalolla vietetään itsenäisyyspäivän juhlaa 6.12. kello 12. Ohjelmassa on juhlapuheita, musiikkia, tanssia sekä kahvit. Puhujina ovat Mia Haglund ja Sture Lindholm.

Malmitalossa itsenäisyyspäivän juhla käynnistyy kello 15.

Puhujana on kirjailija Riina Katajavuori, tapahtumassa halutaan muistaa Suomen itsenäisyyttä kulttuurin kautta. Katajavuori on tuottelias kirjailija, joka kirjoittaa kaiken ikäisille suomalaisille: lapsille, nuorille ja aikuisille. Riina Katajavuori on rakentanut sillan suomalaisen romaanikirjallisuuden alkukauden merkkiteoksesta Seitsemän veljestä nyky-Suomeen teoksellaan Wenla Männistö.

Puheen lisäksi kuullaan musiikkia, Naiskuoro Pihlajaa ja Antti Tiensuun lausuntaa.

Juhlan järjestävät Malmi-Seura ja Malmitalo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Malmin kirkon pihalla on seppeleenlasku veteraanikivellä kello 9.30. Kirkossa pidetään sanajumalanpalvelus kello 10, jossa saarnaa kenttäpiispa Pekka Särkiö ja Malmin Mieslaulajat esiintyvät. juhlakahvit tilaisuuden jälkeen.

Suomi 100 vuotta –konsertti kuullaan Viikin kirkossa kello 15. Tapanilan kamarikuoroa johtaa Merja Wirkkala.

Teija Loponen