EräViikinkien A-nuoret kukistivat Kirkkonummen Rangersin

EräViikinkien maalivahti Sakari Pulkkisen tyylinäyte rankkarin torjumisesta. KUVA JARMO LAAKSO

Voitokkaan kotiottelun takuumiehenä oli EV:n maalilla upeita torjuntoja esittänyt maalivahti Sakari Pulkkinen – puolustuksen uhrautuva peittopeli pohjusti sarjapisteet.

Varmaotteisesti läpi ottelun pelanneen Sakari Pulkkisen torjunnoista saatiin esimakua heti ottelun ensiminuuteilla. Rangers oli yllättää kotijoukkueen muutamilla terävillä hyökkäyksillä, mutta viimeistelyt eivät tuottaneet tulosta. Pari kovaa vetoa osui tolppiinkin ja tämä herätti kotijoukkueen.

EV nosti kytkintä, otti pelin haltuun ja löysi vastustajan puolustuspelaamisesta yllättävän paljon vapaata tilaa. Tämän hyödynsi kolmannella minuutilla EV: n Otto Blomqvist tekemällä ottelun avausmaalin ja parin minuutin päästä oli asialla Leo Tikka. Viisikoilla pallo liikkui hienosti kaverilta toiselle ja vierasjoukkue oli paineessa läpi koko ensi erän. EV oli selkeästi parempi ja pääsi pyörittämään omaa peliään melko tehokkaasti. Erän lopussa johtoasema kasvoi vielä Markus Salmen maalilla lukemiin 3-0.

Toista erää ehti vierähtää nelisen minuuttia, kun Markus Salmi oli jälleen pahanteossa. Rangers pääsi otteluun paremmin mukaan kuin ensimmäisessä erässä ja paineisti kotijoukkuetta. Tämä tuotti tulosta. Rangersille rankkari, jonka Pulkkinen torjui muuntui kahden minuutin jäähyksi ja heti perään erotuomari vihelsi toisen ”pikkukakkosen”.  Rangers aloitti kahden miehen ylivoiman pyörittämisen. Pallo liikkui, mutta tehot olivat kateissa. EV selvisi tilanteesta veskarin mahtikopeilla ja kovalla asenteella puolustaneella nelikolla. Tästä sai EV:n Leo Tikka boostia ja karvasi pallon itselleen, harhautti Rangers vahdin ja siirsi pallon lattiaa pitkin verkon perille. Ottelu 5-0.

Kolmanteen erään Rangers vaihtoi maalivahtia. Jesse Nyman penkille veräjän vartijaksi tuli Annika Hytönen, ainoa naispuolinen veskari A-nuorten SM-sarjassa. Kotijoukkue otti jäähyn ajassa 44.26 ja tästä alkoi Rangersin kiri. Ensin ylivoimalla avausmaali ja seuraavaan neljään minuuttiin kaksi lisää. Ottelu oli yhtäkkiä 5-3.

Kotijoukkue otti vielä 2 minuutin rangaistuksen, jota Rangers ei hyödyntänyt. EV:n kapteeni Joonatan Lindholm näytti pelikavereilleen mallia ja pisti pallon pesään alivoimalla. Tästä ei Rangers toipunut. Konsta Kupela maalaili tyhjiin loppunumeroiksi 7-3. Ottelu toi kaksi sarjapistettä ja sijoituksen neljä.

A-poikien seuraava kotiottelu on Tampereen Classicia vastaan keskiviikkona 29.11. klo 18.30 ja miesten divarin vieraaksi saapuu perjantaina 1.12.  klo 18.30 Loviisan Tor.

Juhani Nuutinen