Milla Paloniemestä Koillis-Helsingin Vuoden yrittäjä

milla paloniemi vuoden yrittäjä
Milla Paloniemi iloitsi saamastaan tunnustuksesta, aiemmin palkintoja on tullut nimenomaan sarjakuvista. Kukkia ojentamassa Koillis-Helsingin yrittäjien puheenjohtaja Milla Kissaniitty. KUVA TEIJA LOPONEN

Malmilainen sarjakuvapiirtäjä ja graafikko Milla Paloniemi tunnetaan erityisesti Kiroileva siili -sarjakuvastaan. Koillis-Helsingin Yrittäjät palkitsivat yksinyrittäjän Vuoden yrittäjä -tunnustuksella.

Jalasjärveltä kotoisin oleva Milla Paloniemi kertoo piirtäneensä sarjakuvia niin kauan kuin vain muistaa.

Toiminimensä Norpatin Paloniemi perusti vuonna 2006, sen alla hän on tehnyt sarjakuvien lisäksi kuvituksia, logoja, pieniä taittoja ja muuta materiaalia. Norpatti -nimi juontaa teiniajoilta, jolloin hän luuli ”norpatti” nimisen eläimen olevan olemassa.

-Se jäi elämään lempinimenäni.

Sammakon kustantama ensimmäinen Kiroileva siili -sarjakuva-albumi oli myös Paloniemen opinnäytetyö. Paloniemen Kiroileva siili oli tammikuussa 2007 IltaSanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana, minkä jälkeen sarjakuvista koottu ensimmäinen omakustannealbumi nousi Akateemisen Kirjakaupan neljänneksi myydyimmäksi kirjaksi. Helmikuussa julkaistiin toinen albumi, josta tuli maaliskuussa Suomen myydyin kirja. Kemin sarjakuvapäivillä 2007 Paloniemi sai vuosittain jaettavan Strippi-Lempi Palkinnon Kiroileva siili –sarjakuvastaan ja seuraavana vuonna hänelle myönnettiin ensimmäinen Sarjakuva-Finlandia –palkinto.

Milla Paloniemi hauskutti yleisöä kertomalla, että oli vasta tämän illan aikana oppinut sen, että asuu Koillis-Helsingissä.

Yrittäjien SataFest –juhlissa viime torstaina annettiin tunnustus myös Hellmanin Konepajalle, joka on ainoa Koillis-Helsingissä toimiva tasan satavuotias yritys.

Tunnelmaa Malmin lentoasemalla järjestettyyn 100Fest-juhlaan loivat Malmin Mieslaulajien esiintyjät ja Jussi Saksan orkesteri solistinaan Mikko Herranen. Illan edetessä osa yrittäjistä intoutui tanssimaankin orkesterin tahdittamana. Jussi Saksa oli valinnut iltaan kappaleita koko sadan vuoden taipaleelta.

Monelle yli kahdeksastakymmenestä paikallaolijasta Malmin lentoasema oli tuttu, osalle vuosikymmenien takaa, osalle ihan lähiajoilta. Koillis-Helsingin yrittäjien lisäksi mukana oli jonkin verran myös muiden paikallisyhdistysten jäseniä.

Funkisrakennusta ihasteltiin ja useat harmittelivat kaupungin suunnitelmia ajaa alas toimiva lentokenttä, jolle voisi tulevaisuudessa olla paljonkin tarvetta. Lentoaseman todettiin toimivan myös mainiosti juhlatilaisuuden pitopaikkana.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAina vain aiemmin
Seuraava artikkeliKiipeilyn PM-kisat Tapanilassa