Mitaliputkille jatkoa Tapiola Cupissa

Elite Alexa nappasi jälleen mitalin pallo-ohjelmallaan. Kuva Petri Vilhunen

Joukkuevoimistelun kisakausi jatkui viime viikonloppuna, jolloin Espoossa kilpailtiin Tapiola Cup. Tapanilan Erän joukkueet olivat hyvin edustettuina ja kahtena päivänä matolla nähtiin yhteensä yhdeksän tapanilalaisjoukkuetta, Elite Alexa vieläpä kahdessa eri sarjassa.

8-10-vuotiaiden sarjassa Ariel voimisteli pallo-ohjelmallaan jälleen upeasti korkeimpaan kategoriaan ja saman sarjan joukkueen Alva kategoria naruohjelmalla oli 7. Myös 10-12-vuotiaat kisaavat syksyllä pallo-ohjelmalla ja joukkueista Elite Alexa jatkoi mitaliputkeaan sijoittuen jälleen kolmanneksi. Joukkueen suoritus oli edellisviikkoista parempi ja se palkittiinkin korkeimmalla kategorialla ja hienoilla kokonaispisteillä 17.20.

Tässä kovatasoisessa sarjassa Erällä on yhteensä kolme huippujoukkuetta ja niin Elite Aurora kuin Axoriakin voivat olla tyytyväisiä viikonloppuunsa. Molempien kategoria oli 3 ja joukkueet olivat kisassa hienosti jaetulla viidennellä sijalla yhteensä 33:n joukkueen sarjassa.

Syksyn uutuutena 10-12-vuotiaat voivat kisata välineohjelman lisäksi myös valmiilla vapaaohjelmalla. Elite Alexa debytoi Tapiolassa tässä sarjassa ja joukkue saavutti pisteet 54.25 sijoittuen kovatasoisessa kilpailussa hienosti neljänneksi.

12-14-vuotiaat kisaavat vanneohjelmillaan ja kilpasarjan Amilan kategoriaksi tuli 9. Saman ikäluokan SM-sarjan Alexia paransi huimasti edellisviikonlopusta – yli kahdella pisteellä, Yhteispisteet 13.85 oikeuttivat lopulta neljänteentoista sijaan.

14-16-vuotiaat kisaavat niinikään vanteella ja myös Anastasia01 jatkoi mitaliputkeaan. Tällä kertaa tytöt saavuttivat pronssia pistein 17.20. Viikkoa aiemmin joukkue jäi vain niukasti kultamitaleista, tällä kertaa hopeaan jäi eroa ainoastaan 0.05 pistettä.

Yli 16-vuotiaiden harrastesarjan Aforia kokosi pisteet 12.50 – parannusta edelliseen kisaan lähes pisteen verran.

Kisakausi jatkuu tulevana viikonloppuna. Isänpäivänä kisataan niin Pakilan Kaupunki Cupissa Vantaalla kuin HJM-starassa Mäntsälässäkin. Kisamatoille astelevat tuolloin Axoria, Averie, Elite Aurora, Elite Alexa, Alexia, Ariel, Amila, Anastasia 01, Aforia, Alva ja Adora.

Lauri Järvinen