Walkers-bussi nuorten tukena Suutarilassa

Walkers-bussia lämmitetään ennen ovien avaamista. Kuva: Sanni Uusitupa

Siltamäen ostoskeskuksen pihaan on ilmestynyt kahvilana toimiva Walkers-bussi, joka on osa nuoria auttavaa Aseman Lapset ry:n Walkers-toimintaa.

Suutarilassa toimii parin kuukauden ajan uusi hengailupaikka nuorille.

Walkersin bussikahvila on loppusyksyksi parkkeerannut Siltamäen ostoskeskuksen vierelle. Bussi toimii vuorotellen Vantaan, Espoon ja Helsingin alueella. Suutarilaan bussin toiminta kohdistettiin, kun Walkers sai tiedon Siltamäki-Suutarilan alueella olevasta suositusta nuorten tapaamispaikasta, eli siis Siltamäen ostoskeskuksesta.

Walkersin työntekijöiden tavoitteena on aina selvittää mitä nuoret alueella haluavat, kertoa harrastustoiminnasta ja lisätä alueen nuorisotoiminnan näkyvyyttä. Tämä tehdään houkuttelemalla nuoria juttelemaan halvan kahvilan avulla, kahvin ja teen hinta on vain 10 senttiä.

Bussista löytyy myös pieni alue, joka on omistettu nuorten toiminnan mainostamiseen.

Kahvilatoiminnan lisäksi järjestetään Turvallisuuskävelyitä, johon sisältyy turvallisuusasioista kyseleminen nuorilta. Turvattomiksi koetut alueet myös kierretään yhdessä.

Kyselyt tehdään bussin lisäksi kouluilla ja sen jälkeen tiedot laitetaan eteenpäin eri asiantuntijoille ja virkamiehille. Muutokset tapahtuvat yleensä hitaasti ja bussi on yleensä ehtinyt parannusten toteutuessa jo siirtyä muualle.

Yksi nuorten toivomista muutoksista on ollut valaistuksen lisääminen metsäreitille.

Bussiin saapui Suutarilaan 24.10.  ja on siellä 15.12. asti. Sisään pääsee tiistaisin kello 17-21 ja perjantaisin sekä lauantaisin kello 17-22.30.

Kävijöitä tulee erityisesti silloin, kun he vierailevat kouluilla. Suutarilan koululla käydessään työntekijät saivatkin 150 vierailijaa bussiinsa. Muuten perusiltana noin 4-5 tunnin sisällä bussissa ehtii käydä noin 30-40 vierailijaa.

Walkers-bussi tekee yhteistyötä vierailualueen toimijoiden kanssa. Näihin kuuluvat muun muassa nuorisotalot, koulut ja kirjastot. Toiminnan järjestäjänä on neljä työntekijää ja he myös kouluttavat toisinaan aikuisia vapaaehtoisiksi.

Sanni Uusitupa ja Milla Palmu

TET-harjoittelijat/ Pukinmäenkaaren peruskoulu

 

  • Walkers on osa Aseman Lapset ry:n toimintaa. Aikuiset voivat ilmoittautua vapaaehtoisiksi auttamaan nuorten kanssa kommunikoimisessa.
  • Walkersilla on kahviloita, busseja ja autoja, joiden avulla toimintaa levitetään kaikkialle Suomeen.
  • Walkersin ja Aseman Lapset ry:n tavoitteena on lisätä nuorten turvallisuutta ja vähentää huonoa käyttäytymistä.
Edellinen artikkeliMalmin seurakunta kehittää kansainvälistä työtä
Seuraava artikkeliMitaliputkille jatkoa Tapiola Cupissa