Kaamosta

teija loponen

Lumi tuli ja lumi meni – ainakin toistaiseksi. Sitä se etelän talvi on, vaikka Nuuksiossa olikin hetkellisesti eniten lunta koko Suomessa. Tenavat ehtivät silti jo nauttia lumesta, pulkilla laskettiin pikkuisia mäkiä ja ensimmäiset lumiukotkin näyttivät ilmestyvän pihoille. Hetkellisesti oli myös siistimpää, kun lumi peitti haravoimattomat alueet. Tosin ikäviäkin seurauksia märällä lumella oli. Kaikki puut eivät vielä ole pudottaneet lehtiään ja etenkin näiden lehdellisten puiden oksia on katkeillut paljon märän lumen painosta. Katkenneita oksia näyttää olevan niin tonteilla, katujen varsilla kuin puistoissa.

Oksia katkeili myös Malmin hautausmaalla, jossa tulevana viikonvaihteena eli lauantaina vietettävänä pyhäinpäivänä riittää runsaasti kävijöitä. Oksat saataneen siihen mennessä raivattua, samoin sateiden loputtua maahan on jo saatu istutettua peräti

7750 sipulikukkaa. Ensi keväänä pintaan nousee siis tulppaaneja, narsisseja, helmililjoja, laukkoja, lumikelloja ja sinililjoja ilahduttamaan hautausmaan kävijöitä. Nyt callunoita tai havuja haudoille vievät eivät enää kasteluvesiä tarvitse, veden tulo vesipisteisiin katkaistiinkin hautausmaalla jo viikolla 41.

Moni ikäihminen kokee saaneensa pienen lottovoiton, kun terveystoimi pyörsi hieman riskiryhmien influenssarokotusten keskittämispäätöstä. Nyt tuon keskittämisviikon jälkeen voi tilata itselleen rokotusajan omalta terveysasemaltaan marraskuun lopulle, ellei siis Kustaankartanoon tai Kamppiin päässyt lähtemään rokotteen perässä. On hienoa, että asiaan löytyi kompromissi. Monelta riskiryhmäläiseltä olisi muutoin voinut tänä vuonna jäädä influenssarokotus väliin sen tarpeellisuudesta huolimatta. Meidän tervejalkaisten on joskus vaikea muistaa, miten paljon hankalampaa liikkuminen apuvälineiden avulla on.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliInfluenssarokotusten siirtyminen kauas ihmetyttää Koillis-Helsingissä
Seuraava artikkeliKaupunki: Gardenia saatetaan myydä loppuvuoden aikana