Teatteri Tuike juhlisti gaalalla tuplasynttäreitä

Tuikelaiset valmiina gaalaan.

Tapanilassa juhlitaan paikallisen teatterin kaksikymmenvuotista taivalta sekä sen ylläpitämän Ilmaisukoulun kymmenvuotissynttäreitä.

Teatteri Tuikkeen juhlavuosi on ollut täynnä toimintaa, joka huipentui syyskuun alussa Tuike Gaalaan. Tuiketta juhlistettiin Viertolantiellä teatterin tiloissa 60 hengen voimin. Mukana oli Ilmaisukoulun nykyisiä ja opintonsa jo päättäneitä oppilaita sekä yhteistyökumppaneita. Lisäksi juhliin oli kutsuttu Helsingin päättäjiä ja Tapanilan yhteisössä vaikuttavia toimijoita.
Tuikkeen matkaa muisteltiin puhein sekä kuvin ja koska kyseessä on teatterin juhlavuosi, vieraita viihdytettiin tanssin, sirkuksen, tulitaiteen sekä musiikin siivin.
Tuikkeen toiminnanjohtaja Nina Rinkinen kiitteli puheessaan Tuikkeen ainutlaatuista yhteisöä sekä myös vieraita Tuikkeen saamista arvokkaista huomionosoituksista.

Rinkinen kertoi, että juhlavuosi tulee jatkumaan upeiden esitysten merkeissä.

-Yleisön pyynnöstä ohjelmistoon palaa Halloweenin aikaan kolmeksi viikonlopuksi huippusuositut kauhuesitykset Viimeinen Vuoro sekä Hautajaiset. Lisäksi Tuike tuottaa aivan uuden aikuiseen makuun suunnatun sanattoman teatteriklovneriaesityksen nimeltä Aita. Se saa ensi-iltansa marraskuun puolivälissä.

Teatteri Tuike on vuonna 1997 perustettu ammattiteatteri. Sen erityisenä taiteellisena painopisteenä on erikoistuminen visuaaliseen teatteriin sekä aistiteatterin moninaisten muotojen tutkimus ja edistäminen.

Teatteri Tuikkeen alaisuudessa toimii Ilmaisukoulu Tuike, joka tarjoaa teatteriopetusta kaiken ikäisille. Ilmaisukoulu Tuikkeessa on tarjontaa viisivuotiaiden alkeisryhmistä aikuisten improvisaatio ja naamioteatteriryhmiin.

Esitykset: 27.10. Hautajaiset)., 28.10., 3.11., 4.11., 10.11. ja 11.11., Hautajaiset klo 19.00 ja Viimeinen vuoro klo 21.00  Molemmat esitykset hyödyntävät laajasti haju-, kuulo- ja tuntoaistia, luoden katsojalle erilaisen teatterielämyksen. Viimeinen vuoro esityksessä katsojilta suljetaan näköaisti pois ja esitys koetaan sokkona. Esitysten väliaika kestää noin tunnin, jonka aikana on kahvio avoinna ja halutessaan voi osallistua hauskaan kauhuvisailuun.
Esityspaikkana on Tuikesali, Viertolantie 2-4 B, esityksiä ei suositella alle 16-vuotiaille. Liput molempiin yht. 30 e, yksittäin 20 e.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliEläkeläinen tanssi ja pussasi
Seuraava artikkeliUrbaanilla iltanuotiolla esiteltiin partiota