Festareilla mentiin Malmin tulevaisuuteen

Malmifest
Nuorten asioita Helsingissä ajavan Ruuti-ryhmän edustajiksi esittäytyneet pojat haastoivat yleisöä miettimään: - Onko oikein, että viisikymppiset päättävät nuorten elämästä? Sehän olisi vastaavaa, kun että nuoret alkaisivat päättää eläkeläisten elämästä. KUVAT PIRJO PIHLAJAMAA

Ala-Malmin puisto ja Malmitalo olivat yksi läpi Helsingin kaupungin katetun Lähiöfest-juhlan päätapahtumapaikoista lauantaina. Keskellä puistoa oleva lasikatos ympäristöineen toimi esiintymisareenana, jossa sai nähdä ja kuulla paikallisten ja kaupungin järjestämää ohjelmaa.

Festivaalin painopisteenä oli Malmin tulevaisuus. Valkoiselle taululle sai kirjoittaa omat Malmi-toiveensa. Lentokentän rakentamisaikeet saivat sekä puolesta että vastaan -kommentteja.

vapaavuori
Asukkaat kävivät jututtamassa Helsinki-hupparissa Malmille tullutta pormestari Jan Vapaavuorta.

Malmitalon sisällä kaupunkisuunnittelijoiden esittelemät ideasuunnitelmat Longinojasta ja Ylä-Malmintorista herättivät asukkaissa laajaa kiinnostusta, ja paikalla sai esittää omia ehdotuksia.

Kaupunkiympäristön toimialan pohjoisen alueyksikön päällikkö Antti Varkemaan mukaan Ylä-Malmin torin suunnittelu on nostettu kaavoittajien pöydälle Malmin keskustan suunnittelun yhteyteen.

Torin nuhjuiselle ilmeelle on mietitty kasvojen kohotusta. Alustavissa suunnitelmissa on pyöritelty ajatuksia vihreämmästä torista, jota eivät hallitsisi terassit, ja murheenkryyniksi osoittautuneelle vesialtaallekin pitäisi tehdä jotain. Asukkaat kävivät toivomassa muun muassa kuntoilupistettä ja lapsille leikkipaikkaa. Takavuosina esillä ollut yksityinen hotellihanke on taas virkoamassa, mutta aika näyttää, onko hankkeella realistisia toteutumismahdollisuuksia.

Torin vieressä kulkevan Kirkonkyläntien vartta on myös katsottu kaavoittajan silmin, ja todettu taloissa olevan korotusmahdollisuuksia kenties kolme- tai nelikerroksisiksi.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliVuoden pimein aika
Seuraava artikkeliMalmin tornista 9